15.9 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar recupera les xifres de turisme esportiu d’abans de la pandèmia

Més de 6.000 esportistes passaran per les instal·lacions de la destinació en el primer trimestre de l’any, un 9% més que al 2019.

El ciclisme és un dels esports que es practiquen a Lloret.
El ciclisme és un dels esports que es practiquen a Lloret.

Darreres Notícies

Més de 6.000 esportistes passaran per les instal·lacions de Lloret de Mar en el primer trimestre de l’any. La xifra suposa un increment del 9% si ho comparem amb el 2019, abans de la pandèmia. Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, conclou que el sector es “recupera” i que això permet que “passin coses des de principis d’any a la destinació”.

servicios profesionales jimenez

El mes de gener van venir 905 esportistes, al febrer van ser 1.499 i aquest mes de març es calcula que seran 3.625. Plegats representen 112 estades d’equips que han vingut a Lloret a entrenar-se. Destaquen un holandès de ciclisme, un de triatló de França i tres equips nord-americans de futbol que ja han confirmat que l’any vinent repetiran estada a la destinació.

indice4

Ana Garcia Castany, regidora d’esports, explica que “recuperem la presència d’esportistes internacionals, sobretot d’aquells provinents de Suècia, França, Polònia, Noruega i Suïssa”. Pel que fa a les disciplines esportives, destaquen els entrenaments de futbol, triatló, natació i atletisme.

Aquesta setmana des de Lloret Turisme s’han dut a terme dues accions vinculades al turisme esportiu i que donen continuïtat a l’estratègia de posicionament de la destinació. Per una banda, es va acollir un viatge de familiarització amb diferents operadors turístics de Països Nòrdics especialitzats en pàdel. En la seva estada a Lloret, van visitar la zona esportiva i van fer un dinar de networking amb diferents empreses especialitzades del territori a l’hotel L’Azure, certificat en turisme esportiu per l’Agència Catalana de Turisme.

indice3

A més, divendres passat, la gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, va participar en una taula rodona de la jornada “Turisme i Esport” organitzada per l’Ajuntament de Calvià a Peguera (Mallorca). Amb el títol “L’esport com a via pel canvi de model turístic de les destinacions madures” ha compartit l’experiència, estratègia i especialització de Lloret de Mar en el producte de turisme esportiu juntament amb els municipis de Salou i Calvià.

Des de l’any 2006, Lloret de Mar està certificada com a Destinació de Turisme Esportiu en futbol, atletisme, ciclisme, natació, esports col·lectius i triatló. Actualment el municipi disposa de 12 empreses d’allotjament i 2 agències receptives certificades en turisme esportiu, a més de 17 establiments i 2 agències receptives certificades en cicloturisme.

spot_img

El + Vist