26.2 C
Lloret de Mar
L'aigua regenerada es fa servir a Lloret per netejar els carrers.

Lloret de Mar redueix en un 27% el consum d’aigua potable

La disminució s'ha donat en els primers mesos del 2023, en què s'han instal·lat aparells a les aixetes dels equipaments municipals que permeten reduir el cabal de l’aigua.

L'aigua regenerada es fa servir a Lloret per netejar els carrers.

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret ha reduït el consum d’aigua potable en els equipaments municipals i jardins en un 27% en el primer període de l’any, és a dir, de gener a març. Dels 27 hectòmetres cúbics consumits al 2022 s’han passat als 20ha cùbics en aquest trimestre.

Aquesta disminució és resultat d’aplicar un seguit de mesures aprovades al Comitè Municipal de Sequera. Com per exemple fer servir l’aigua regenerada per a netejar el carrer i regar les zones verdes, a més de fer servir menys aigua en el reg de jardins.

Hi ha altres mesures damunt de la taula, per gestionar millor els usos de l’aigua en l’actual situació de sequera. Com programar el reg per franges horàries, modificar-ho en funció del temps o de les plantes i fins i tot fer una aturada massiva del reg.

Lloret de Mar compta amb espais verds que només es reguen amb aigua regenerada, que és aigua tractada a la depuradora, com és el cas dels Jardins de Santa Clotilde. L’alcalde de Lloret, Albert Robert, explica que la voluntat és ampliar la xarxa d’aigua regenerada, creada anys enrere al municipi.

Durant aquestes setmanes, aparells a les aixetes dels equipaments municipals que permeten reduir el cabal de l’aigua.

Arran de l’entrada de Lloret en la fase d’excepcionalitat per sequera, l’Ajuntament va crear aquest comitè municipal que es reuneix cada 15 dies.

L’objectiu és fer un seguiment de la situació i de les mesures que cal adoptar al municipi. La comissió la formen l’alcalde i tècnics municipals dels departaments de Serveis Públics, Medi Ambient, Policia Local, Protecció Civil, Turisme i Comunicació, a més de les empreses que gestionen l’aigua i la neteja a Lloret.

spot_img

El + Vist