14.3 C
Blanes
Les flors de la rotonda de l'avinguda de les Alegries

Lloret de Mar rep la Flor d’Honor Pere Cabot, la màxima distinció de Viles Florides

A més a més, el municipi ha renovat les 4 Flors d'Honor un any més.

Les flors de la rotonda de l'avinguda de les Alegries

Darreres Notícies

Lloret de Mar ha rebut la màxima distinció del moviment Viles Florides. Es tracta de la Flor d’Honor Pere Cabot.

El guardó es va recollir a la 12a gala Viles Florides, que es va celebrar fa uns dies a Andorra. A més a més, el municipi ha renovat les 4 Flors d’Honor per la tasca en la millora de l’espai verd.

La regidora de Parcs i Jardins, Cristina Aymerich, va recollir el guardó amb molta satisfacció, perquè “és un reconeixement a la bona feina feta i a la trajectòria que sempre Lloret treballa per aconseguir els espais verds i les zones paisatgístiques tan maques que tenim aquí”.

“Lloret es pot sentir molt orgullosa que ens hagin donat aquest premi, que el jurat de Viles Florides dona entre 164 poblacions de Catalunya i 7 parròquies andorranes”

Cristina Aymerich

Les flors que atorga el moviment Viles Florides són un reconeixement a la trajectòria, a la diversitat, a la qualitat dels espais i al grau d’adaptació als llocs de patrimoni vegetal (com els Jardins de Santa Clotilde), a la gestió d’aigua regenerada i a la intensa activitat d’educació ambiental que hi ha a la vila.

Cristina Aymerich, a la gala de Viles Florides (Ajuntament de Lloret de Mar)
Cristina Aymerich, a la gala de Viles Florides (Ajuntament de Lloret de Mar)

La regidora agraeix la bona tasca de tots els treballadors de parcs i jardins que cada any fan possible aquest reconeixement. I apunta que, arran de la situació de sequera, s’està analitzant com ha de ser una jardineria que s’adapti al nou clima mediterrani. “La veritat és que no és fàcil, perquè els que som uns apassionats del verd, la botànica i les zones verdes amb flors i aquests tipus de plantes, és complicat veure que els espais, a l’estiu sobretot, són d’un altre color, però ens hem d’adaptar a la nova situació”, ha comentat la regidora.

“Ens hem d’adaptar al nou clima mediterrani i sobretot estudiar la manera de plantar altres plantes ornamentals que s’adaptin a aquest canvi i que aguantin aquest tipus de clima”

Cristina Aymerich

El màxim nombre de Flors d’Honor que pot rebre cada municipi és de 5. Una fita que cap població ha assolit i, des de Lloret, Cristina Aymerich assegura que treballaran per intentar aconseguir-la.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist