14.2 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar reuneix els ‘cracs’ de la fotografia mundial

Amb motiu de MontPhoto, el 26è festival internacional de fotografia de natura, que es duu a terme del 7 al 9 d'octubre a la vila.

Una de les fotografies presentades al concurs de MontPhoto
Una de les fotografies presentades al concurs de MontPhoto

Darreres Notícies

Aquest cap de setmana arriba una nova edició de MontPhoto a Lloret de Mar. El festival de fotografia de Natura reunirà a la vila fotògrafs de primer nivell, com Jennifer Hayes i David Doubilet, matrimoni nord-americà i considerats llegendes de la fotografia subaquàtica.

També volem destacar la participació del britànic David Lindo, conegut com “The Urban Birder”, que té un reconegut programa televisiu sobre ocells al Regne Unit; l’alemany Norbert Rosing, un dels primers professionals en fotografiar l’Àrtic; o Arturo Rodríguez, un dels fotoperiodistes més reputats de l’Estat espanyol, que ha rebut un ampli reconeixement per la seva cobertura del volcà de la Palma.

El director del festival, Paco Membrives, afirma que Montphoto s’adreça a tot tipus de públics. Defineix el certamen com “un punt d’inflexió de consciència ambiental, a través de la fotografia ens endinsem en els problemes del planeta, sense deixar de banda la part artística de la imatge”.

El 26è MontPhoto Fest –plenament presencial- arranca aquest divendres a les sis de la tarda i comptarà amb activitats fins diumenge al migdia. A banda de ponències i taules rodones amb seu al Teatre, hi haurà altres propostes, com una sortida fotogràfica a la Cala dels Frares o la segona edició de la sortida “Salat, un passeig per la memòria”, on es combinarà la fotografia amb explicacions històriques a diferents indrets de Lloret.

Menció d'Honor MontPhoto 2021 (Alberto González Giménez)
Menció d’Honor MontPhoto 2021 (Alberto González Giménez)

A més, Montphoto sempre compta amb unes quantes exposicions. Com la que recull les imatges premiades enguany i que obre portes divendres al matí a la Casa de la Cultura. Hi ha hagut 13.000 fotografies presentades al concurs, corresponents a un miler d’autors. Després d’estar un mes aquí, la mostra viatjarà per tot arreu.

Segons fonts del festival, enguany hi ha més premiats estrangers que nacionals, fet que evidencia el tarannà internacional de MontPhoto. Un certamen que va començar 26 anys enrere amb seu a Lloret de Mar.

spot_img

El + Vist