13.7 C
Blanes
La Meca

Lloret de Mar se suma a la Festa del Xai dels musulmans amb una activitat a Can Carbó

Es farà una trobada avui dilluns, a les 18 hores, a la plaça de Can Carbó, davant del Centre Cívic.

La Meca

Darreres Notícies

Aquest diumenge ha començat la celebració al voltant de la Festa del Xai, una de les principals festivitats del calendari islàmic. Segons la tradició, els musulmans es reuneixen per recordar el sacrifici que Abraham va oferir a Déu, tal com ha explicat una de les impulsores de la celebració a la vila, la jova musulmana lloretenca Mariam El Jaiedi.

Una altra de les impulsores, Alishba Binti Ashfaq, afegeix que els musulmans aprofiten aquesta celebració per compartir el que tenen amb la família, amics, veïns i aquells que ho necessiten.

Aquest any, la festa del xai ha començat aquest diumenge, 11 d’agost, i s’allarga tres dies. La celebració coincideix amb el pelegrinatge que emprenen cada any milions de musulmans cap a la ciutat de la Meca, que és un dels cinc pilars o preceptes fonamentals de l’islam.

Lloret de Mar se suma a la festivitat amb una trobada a la plaça de Can Carbó, aquesta tarda, a partir de les sis, amb l’objectiu de felicitar la comunitat islàmica i compartir aquesta tradició. A més, hi haurà un photocall que s’ha dissenyat especialment per a l’ocasió. Ho ha explicat Verònica Rincón, del Pla Local d’Acció Ciutadana, que recorda que fa temps que des del PLAC treballen per donar a conèixer les festivitats de les diferents religions que conviuen a Lloret de Mar.

La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, convida a tothom a acostar-se a l’acte d’aquesta tarda.

La convocatòria és a les sis de la tarda a la plaça de Can Carbó, davant del centre cívic. Es demana a tothom que es faci fotografies al photocall que les pengi a les xarxes amb les etiquetes #FeliçEidLloret2019 i #mylloret.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist