20.1 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar, seu mundial d’un congrés de ‘plogging’

És una modalitat nova, en què es combina la pràctica esportiva amb la recollida de residus del medi natural.

-

Lloret de Mar serà la seu d’un congrés de plogging, un moviment nou que combina la pràctica esportiva amb la recollida de residus. Serà una trobada d’àmbit internacional, que impulsen la cooperativa Mar de Dones i la fundació Guitart amb el suport de l’Ajuntament i el Club Esportiu de Mossos d’Esquadra.

El congrés arriba els propers 7 i 8 d’octubre. El primer dia tindrà lloc a l’hotel Guitart Central Park Aqua Resort, on s’ha presentat la iniciativa aquest dimecres. Constarà de taules rodones i d’intercanvi d’experiències a càrrec d’entitats, empreses, joves involucrats amb l’àmbit de la sostenibilitat i experts com el suec Erik Alhström, fundador del moviment ‘plogging’.

Presentació del congrés mundial de plogging a Lloret
Presentació del congrés mundial de plogging a Lloret

L’endemà, 8 d’octubre, se celebra el “Plogging Day” a la platja de Fenals. L’activitat comptarà amb la participació d’entitats i centres educatius lloretencs i d’arreu com les escoles Vedruna i el Club Esportiu dels Mossos.

A banda de Lloret de Mar, que en serà la seu, associacions de plogging de 17 països del món –com Lituània, Espanya, Mèxic, Colòmbia, Xile, Argentina, Croàcia, Brasil, Guatemala, Armènia, Suècia, Rússia, Portugal, EUA, Nigèria, Itàlia i Alemanya- s’han adherit al ‘Plogging Day’.

Això vol dir que es faran sortides simultànies des de les seves ciutats i municipis, tot combinant la pràctica esportiva i la recollida de residus.

Lloret Turisme vol fomentar el turisme inclusiu

D'això ha tractat la jornada que s'ha fet aquest matí a la sala polivalent de la biblioteca.

L’exposició ‘El llegat indià’ es podrà visitar al Museu del Mar tot el mes de juny

Coincidint amb la mostra a Lloret, del 16 al 18 de juny es recuperarà a la vila la Fira dels Americanos.

Carlos Bardem, el gran convidat de Lloret Negre, aquest dissabte

El reconegut actor, guionista i escriptor presentarà la seva novel·la 'El asesino inconformista'. Al festival, que durarà tres dies, hi participaran més de 70 escriptors.
- Publicitat -