22.6 C
Lloret de Mar

Lloret en Comú assegura que seguirà lluitant per aconseguir un preu just per anar de Lloret a l’estació de Blanes

Els comuns veuen positivament que s'aprovés la seva moció per unanimitat, encara que fos amb una esmena del govern, perquè cal que es retiri l'increment de 0,25€ del bitllet de bus.

El bus Lloret-Estació de Renfe
El bus Lloret-Estació de Renfe

Darreres Notícies

L’Ajuntament demanarà a la Generalitat que anul·li l’increment de 25 cèntims del bitllet de bus entre Lloret i l’estació de tren de Blanes. Així s’ha decidit arran d’una moció presentada per Lloret en Comú al ple i que s’ha aprovat per unanimitat amb una esmena a la totalitat acordada entre l’equip de govern i els comuns.

L’acord sol·licita al regidor de Mobilitat que faci les gestions pertinents amb els serveis territorials de transports de Girona i l’operador del servei interurbà entre Lloret i Blanes, perquè els preus dels abonaments no s’incrementin i s’anul·li l’augment de 0,25 euros al preu del bitllet. A més, també s’insta els serveis territorials i l’operador a aplicar una tarificació als col·lectius de famílies monoparentals, nombroses, amb diversitat funcional i pensionistes, tal com ha explicat el regidor de Comerç, Cristian Fernández.

Lloret en Comú havia presentat la moció inicialment al ple del novembre passat, però no es va poder debatre per manca de temps. Dos mesos després es va acabar aprovant amb una esmena que, segons el portaveu dels comuns, Miguel Gracia, venia a dir el mateix que proposaven ells inicialment. Un fet que va sorprendre a la formació, sobretot tenint en compte que el regidor de Mobilitat ha tingut dos mesos per fer el que s’ha aprovat a la moció.

Sigui com sigui, Lloret en Comú veu amb bons ulls que hagi prosperat la proposta, que creu que serà un benefici important per als lloretencs usuaris del tren.

“Farem aquesta reclamació als serveis territorials i a l’empresa concessionària i hem de seguir lluitant per aconseguir els objectius”

Miguel Gracia

La proposta inicial de Lloret en Comú també demanava que es reclamés un bus que unís Lloret i Malgrat de Mar de manera directa, ja que la línia 1 de Renfe sortia des d’aquesta població del Maresme perquè calia restaurar un pont malmès pel temporal Glòria. Ara aquest pont ja s’ha renovat i la línia torna a funcionar amb normalitat, de manera que el bus torna a portar els viatgers de Lloret a Renfe de Blanes com era habitual.

La moció també reclamava certes millores en les mesures de seguretat per la Covid-19, com ara el subministrament de gel hidroalcohòlic a tots els busos, cosa que ja s’ha es fa. Per tot això, els comuns van retirar aquests dos punts de la moció abans de votar-la.

spot_img

El + Vist