20.6 C
Lloret de Mar
El bus Lloret-Estació de Renfe

Lloret en Comú assegura que seguirà lluitant per aconseguir un preu just per anar de Lloret a l’estació de Blanes

Els comuns veuen positivament que s'aprovés la seva moció per unanimitat, encara que fos amb una esmena del govern, perquè cal que es retiri l'increment de 0,25€ del bitllet de bus.

El bus Lloret-Estació de Renfe

Darreres Notícies

Lloret de Mar, present en el FITUR menys internacional per la pandèmia

A partir d'aquest dimecres, hi promocionarà “la seva àmplia oferta i les novetats d’aquest estiu”. Un moment que, sens dubte, s’espera que sigui clau en la recuperació del turisme a la destinació.

S’obren les preinscripcions dels casals d’estiu municipals

Es duran a terme a les escoles Pompeu Fabra i Pere Torrent, per a infants nascuts entre el 2009 i 2017.

Lloret de Mar, seu de l’Institut de Creativitat, Tecnologia i Ètica per al sector Turístic

Es tracta d’un projecte que combina formació, digitalització, ètica turística, qualitat i la innovació, amb projectes enfocats a l’àmbit nacional i també internacional.

125 persones gaudeixen a Lloret del Dia Internacional dels Museus

Van aprofitar les jornades de portes obertes al Museu del Mar i a Can Saragossa, a més d'una visita guiada gratuïta.

La piscina acull el Campionat d’Espanya de Natació adaptada

Serà aquest cap de setmana, amb 250 esportistes en edat escolar amb i sense discapacitat. Provenen de 17 comunitats autònomes.

L’Ajuntament demanarà a la Generalitat que anul·li l’increment de 25 cèntims del bitllet de bus entre Lloret i l’estació de tren de Blanes. Així s’ha decidit arran d’una moció presentada per Lloret en Comú al ple i que s’ha aprovat per unanimitat amb una esmena a la totalitat acordada entre l’equip de govern i els comuns.

L’acord sol·licita al regidor de Mobilitat que faci les gestions pertinents amb els serveis territorials de transports de Girona i l’operador del servei interurbà entre Lloret i Blanes, perquè els preus dels abonaments no s’incrementin i s’anul·li l’augment de 0,25 euros al preu del bitllet. A més, també s’insta els serveis territorials i l’operador a aplicar una tarificació als col·lectius de famílies monoparentals, nombroses, amb diversitat funcional i pensionistes, tal com ha explicat el regidor de Comerç, Cristian Fernández.

Lloret en Comú havia presentat la moció inicialment al ple del novembre passat, però no es va poder debatre per manca de temps. Dos mesos després es va acabar aprovant amb una esmena que, segons el portaveu dels comuns, Miguel Gracia, venia a dir el mateix que proposaven ells inicialment. Un fet que va sorprendre a la formació, sobretot tenint en compte que el regidor de Mobilitat ha tingut dos mesos per fer el que s’ha aprovat a la moció.

Sigui com sigui, Lloret en Comú veu amb bons ulls que hagi prosperat la proposta, que creu que serà un benefici important per als lloretencs usuaris del tren.

“Farem aquesta reclamació als serveis territorials i a l’empresa concessionària i hem de seguir lluitant per aconseguir els objectius”

Miguel Gracia

La proposta inicial de Lloret en Comú també demanava que es reclamés un bus que unís Lloret i Malgrat de Mar de manera directa, ja que la línia 1 de Renfe sortia des d’aquesta població del Maresme perquè calia restaurar un pont malmès pel temporal Glòria. Ara aquest pont ja s’ha renovat i la línia torna a funcionar amb normalitat, de manera que el bus torna a portar els viatgers de Lloret a Renfe de Blanes com era habitual.

La moció també reclamava certes millores en les mesures de seguretat per la Covid-19, com ara el subministrament de gel hidroalcohòlic a tots els busos, cosa que ja s’ha es fa. Per tot això, els comuns van retirar aquests dos punts de la moció abans de votar-la.

- Publicitat -

El + Vist

‘I tu, què hi veus?’, el vídeo amb motiu del Dia Contra l’Homofòbia

L'Ajuntament commemora el 17 de maig amb aquest vídeo de Meraki Films i ha preparat un acte, diumenge al Teatre, amb una taula d'experiències i una performance de La Caravana de les Arts, entre altres coses.