Dilluns, 18 gener 2021
7.5 C
Lloret de Mar
Giropark és l'empresa que ha acomiadat els treballadors

Lloret En Comú i Som Alternativa critica que l’Ajuntament ha deixat de banda dos treballadors

Des del govern, però ho neguen rotundament. El primer tinent d'alcalde assegura que estan pendents que un jutge dicti sentència al respecte.

Giropark és l'empresa que ha acomiadat els treballadors

Darreres Notícies

L’esport de Lloret es mobilitza per dir ‘ja n’hi ha prou’ i reivindicar el retorn de la pràctica esportiva

Els assistents han aclamat la tornada a la pràctica esportiva i han protestat pel tracte que està rebent l'esport per part de les administracions.

El Govern deixa sense efecte la convocatòria del 14-F i anuncia les eleccions per al 30 de maig

El govern firma el decret d'ajornament de les eleccions del 14F "perquè ningú hagi de renunciar al dret a vot".

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

Lloret En Comú i Som Alternativa critiquen que l’Ajuntament no faci res davant l’acomiadament de dos treballadors de Giropark, l’empresa que gestiona les zones blaves de Lloret de Mar. Des de l’equip de govern, però, asseguren que això és mentida i que estan a sobre dels fets.

Els dos treballadors acomiadats feia cinc anys que treballaven en la gestió de les zones blaves, però el servei es va licitar i el va obtenir Giropark; un mes després, l’empresa els va acomiadar, argumentant que no eren al seu lloc de treball i que no complien amb els estàndards de la companyia.

Lloret En Comú i Som Alternativa expliquen que els treballadors no tenien uniforme ni havien rebut cap formació per part de Giropark; i retreuen a l’equip de govern, format per Junts per Lloret i PSC, que no s’interessi pels fets ni vulgui defensar els treballadors.

Miguel Gracia, portaveu de Lloret En Comú, afegeix que aquest no és l’únic cas d’irregularitats en empreses subcontractades per l’Ajuntament. Segons Miguel Gracia, l’Ajuntament hauria de remunicipalitzar els serveis que gestionen empreses subcontractades, perquè opina que les adjudicacions provoquen que les condicions dels treballadors sovint siguin precàries.

Des de Som Alternativa, Paulino Gracia destaca que els empleats acomiadats tenen un cert grau de discapacitat.

Giropark ha declinat fer declaracions, però ha dit a la ràdio que han actuat en conseqüència i que l’Ajuntament està informat de tot el que ha passat.

Per part de l’equip de govern, el primer tinent d’alcalde, Francisco Pastor, encarregat de les àrees de Relacions Laborals i Capacitats Diferents, apunta que l’Ajuntament està a sobre dels fets i que ha parlat amb les dues parts. Ara, però, els treballadors han denunciat l’empresa i el Consistori ha d’esperar la resolució judicial per determinar quines accions emprèn.

Francisco Pastor acusa els partits de Lloret En Comú i Som Alternativa d’actuar sense estar informats o amb mala fe i els convida a seure plegats i sumar esforços per intentar millorar les condicions laborals de les externalitzacions que el Consistori està obligat a fer per les dificultats que hi ha per llei de contractar personal propi.

Referent al fet que els dos treballadors en qüestió tinguin una discapacitat, el primer tinent d’alcalde remarca que no té res a veure amb l’acomiadament, ja que Giropark és una empresa del tercer sector.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.