22.6 C
Lloret de Mar

Lloret en Comú reclama que es recuperi el bus que uneix Lloret i l’estació de RENFE

Tot i que el transport interurbà és competència de la Generalitat, l'Ajuntament assegura que la línia està anul·lada temporalment per la davallada de demanda arran de la pandèmia.

Estació de Blanes
Estació de Blanes

Darreres Notícies

Lloret en Comú vol que es restableixi la línia de bus interurbà que connecta directament Lloret amb l’estació de RENFE de Blanes. És la línia 06 i es va anul·lar fa uns mesos arran de la pandèmia.

El grup municipal a l’oposició, a través d’un comunicat, demana a l’Ajuntament que insti a la Generalitat -que és qui té la competència del transport interurbà- perquè la línia torni a funcionar.

Paral·lelament, recordem que la via de tren entre Blanes i Malgrat de Mar està tallada perquè s’està reparant el pont que travessa el riu Tordera i que va caure pel temporal Glòria. De manera que els viatgers que surten de Lloret han d’agafar un bus que passa pel centre de Blanes i els deixa a l’estació, on han de canviar de bus per anar fins a Malgrat, on finalment poden agafar el tren.

Un portaveu dels comuns, Todor Radostinov, lamenta que tot plegat allarga molt el temps de trajecte per baixar cap a Barcelona. Per això reclamen que es recuperi la línia 06, que connecta Lloret i l’estació de tren de Blanes. Una demanda que asseguren que faria qualsevol usuari del tren.

Lloret en Comú exigeix un transport de qualitat i avisa que moltes persones residents a la vila hauran de tornar, en breu, a viatjar periòdicament a Barcelona, a treballar i estudiar. En aquest sentit, consideren que les condicions actuals dels trajectes són insostenibles.

Des del Govern lloretenc, el regidor de Mobilitat, Cristian Fernández, argumenta que la supressió de la línia 06 ve donada per la reducció de demanda arran de la pandèmia.

I pel que fa al pont que va quedar destrossat pel temporal Glòria, recorda que estarà reparat a finals d’any i assegura que hi estan a sobre perquè es compleixin els terminis. Així doncs, a finals d’any es preveu que la línia R1, entre Blanes i Barcelona, torni a estar operativa en tot el seu recorregut.

spot_img

El + Vist