19.3 C
Lloret de Mar
Un parquímetre amb zona verda de Barcelona (Ajuntament de Barcelona)

Lloret es prepara per crear zones verdes d’estacionamet a partir del 2022

Seran uns espais on els residents podran aparcar gratuïtament, mentre que els visitants hauran de pagar o bé directament tindran prohibit estacionar-hi.

Un parquímetre amb zona verda de Barcelona (Ajuntament de Barcelona)

Darreres Notícies

El Govern municipal ha aprovat la creació de zones verdes d’estacionament en el ple d’aquest dilluns, malgrat que no ha tingut el suport de cap grup de l’oposició. Seran uns espais on els residents podran aparcar gratuïtament, mentre que els visitants hauran de pagar o bé directament tindran prohibit estacionar-hi.

Els residents hauran de tenir, això sí, un distintiu al cotxe que podria tenir un cost, ja que per motius tècnics el cost no pot ser zero.

Atesa la gran afluència de vehicles a la vila i que cada cop hi ha menys espais per aparcar a la via pública, la voluntat del govern és facilitar que els veïns puguin deixar el seu cotxe al carrer. El regidor de Mobilitat, Cristian Fernández, ha matisat que es consideren residents les persones que abonin l’impost de vehicles de tracció mecànica (IVTM) i que estiguin empadronades a Lloret.

En cas que hi hagi places on sí que puguin aparcar les persones que no tinguin la condició de residents, la tarifa s’haurà d’establir a les properes ordenances fiscals, del 2022 i s’habilitaran punts de pagament físics i telemàtics.

La inclusió de les zones verdes d’estacionament és la principal modificació que s’ha fet a l’ordenança de circulació de vianants i vehicles de Lloret de Mar. Una modificació que s’ha aprovat al ple d’avui i que també preveu canvis en la regulació de la circulació dels patinets elèctrics.

Recordem que Lloret de Mar ja té una normativa per a la circulació d’aquests tipus de vehicles des del 2019, però ara s’ha adaptat a la nova llei aprovada per la Direcció General de Trànsit. El més rellevant és que contempla només una única categoria de patinets i, per tant, tots han de complir la mateixa normativa, independenment de la seva potència.  

En aquest punt, els grups de l’oposició s’han abstingut, excepte Lloret en Comú, que han votat en contra. En l’arxiu adjunt, escolta els portaveus municipals: Cristian Fernández (no adscrit), Lluïsa Baltrons (Força Lloret), Francisco Pastor (PSC), Miguel Gracia (Lloret en Comú), Jordi Orobitg (ERC) i Jordi Sais (Junts per Lloret).

spot_img

El + Vist