14.6 C
Lloret de Mar

Lloret forma part de la xarxa de destinacions turístiques intel·ligents

Hi ha més de 70 municipis d'arreu de l'estat espanyol. La finalitat és facilitar el procés dels destins en el procés de conversió a destinacions intel·ligents.

usuaris del WiFi a la platja
usuaris del WiFi a la platja

Darreres Notícies

Lloret de Mar se suma a la xarxa de destinacions turístiques intel·ligents. Juntament amb més de 70 municipis d’arreu de l’Estat espanyol, ha participat de la constitució d’aquesta xarxa, el passat dijous a Madrid, que pretén ajudar els destins a posicionar-se com a ‘smart destination’.

Segons fonts estatals, la finalitat de l’esmentada xarxa és facilitar el procés dels destins en el procés de conversió a destinacions intel·ligents a través d’assessorament, recerca de finançament i solucions tant tecnològiques com d’estratègia. Així mateix, la xarxa pretén fomentar la col·laboració i l’acció conjunta dels destins que la formen, com és el cas de Lloret. També es volen buscar sinergies i intercanviar experiències.

El regidor de Noves Tecnologies, Albert Robert, que va ser present a Madrid amb el regidor Cristian Fernández, explica que “entenem que Lloret és un municipi turísticament parlant dels més importants d’Espanya, anirà molt bé el fet de formar part d’aquesta xarxa, perquè estarem posicionats”El rerefons és contribuir a garantir el lideratge de l’Estat en matèria d’intel·ligència turística.

Lloret ja fa temps que treballa en aquest posicionament d’smart destination. En aquest sentit, segons Albert Robert, un dels aspectes més importants “és el fet de tenir uns punts d’accessos WiFi a les platges de Lloret i Fenals que han permès obtenir dades que ens serviran per poder prendre decisions sobre el turisme que ve”.

El mes passat, Lloret va rebre el fons europeu FEDER, que suposa un import de 3,2 milions d’euros i que serviran per fer realitat nous projectes que hi ha a la vista com el ‘Lloret in Light’. A més, des del consistori es considera que “una de les coses primordials és la mobilitat, posarem sensors als aparcaments de superfícies, també posarem sensors de volumetria als contenidors d’escombraries per optimitzar els camins dels camions i farem el Lloret in Light”.

Segons fonts municipals, que Lloret es posicioni com una destinació turística intel·ligent suposa una valoració positiva per part dels visitants.

spot_img

El + Vist