Diumenge, 17 gener 2021
14.3 C
Lloret de Mar
Els alcades, a la roda de premsa d'ahir

Lloret i cinc municipis més denuncien inacció de les administracions supramunicipals un mes després del Gloria

Reclamen celeritat i compromís per solucionar problemes greus als passejos marítims, en les connexions de tren i per carretera o bé a l'entorn del riu Tordera.

Els alcades, a la roda de premsa d'ahir

Darreres Notícies

L’esport de Lloret es mobilitza per dir ‘ja n’hi ha prou’ i reivindicar el retorn de la pràctica esportiva

Els assistents han aclamat la tornada a la pràctica esportiva i han protestat pel tracte que està rebent l'esport per part de les administracions.

El Govern deixa sense efecte la convocatòria del 14-F i anuncia les eleccions per al 30 de maig

El govern firma el decret d'ajornament de les eleccions del 14F "perquè ningú hagi de renunciar al dret a vot".

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

Lloret de Mar i cinc municipis més de la Selva Marítima i Alt Maresme fan front comú. Un mes després del temporal Glòria, els representants de Lloret, Blanes, Tossa, Malgrat, Tordera i Palafolls reclamen “celeritat i compromís” a la Generalitat i a l’Estat espanyol per solucionar problemes “greus” als passejos marítims, en les connexions de tren i per carretera o bé a l’entorn del riu Tordera.

Els sis municipis han ofert aquest dimecres una roda de premsa conjunta. En l’acte, Jaume Dulsat ha destacat que és “absolutament necessària una resposta urgent” per part de les administracions supramunicipals. La finalitat és solucionar els problemes d’un territori que aglutina més de 130.000 residents i acull més de dos milions de turistes cada any.

L’alcalde Jaume Dulsat a la roda de premsa d’ahir (NRLL)

En el cas de Lloret, el temporal Glòria va afectar especialment la primera línia de mar. El dany més greu ha estat al passeig de Fenals, on hi ha un esvoranc de 30 metres lineals. Dulsat es queixa que l’Estat, que n’és l’administració competent, no respon cinc setmanes després del temporal.

Pel que fa als bancs del passeig de la platja de Lloret, l’Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per reposar la trentena de bancs trencats. Un cost que assumirà, de moment, el municipi.

Un altre tema pendent és la connexió des de Lloret fins a la línia de tren. Es treballa per tancar un acord que porti els passatgers en bus fins a Santa Susanna, al Maresme. L’alcalde afirma que treballen per tenir-ho enllestit de cara a Setmana Santa.

Per donar a conèixer aquest missatge, els sis ajuntaments han escollit un escenari molt eloqüent: la zona d’accés al pont de la Tordera que unia per carretera les poblacions de Blanes i Malgrat, just al costat del que queda del pont de tren, per on passava la línia 1 de Rodalies.

Les màquines treballant, ahir (NRLL)

Les màquines ja han començat a treballar per reparar les infraestructures malmeses. La Generalitat anuncia que ha destinat 5,3 milions d’euros per a la reconstrucció del pont que connecta Blanes i Malgrat per carretera. Tindrà una llargària de 220 metres i una amplada de 13 metres. El termini d’execució són 10 mesos.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.