17.9 C
Lloret de Mar

Lloret i cinc municipis més denuncien inacció de les administracions supramunicipals un mes després del Gloria

Reclamen celeritat i compromís per solucionar problemes greus als passejos marítims, en les connexions de tren i per carretera o bé a l'entorn del riu Tordera.

Els alcades, a la roda de premsa d'ahir
Els alcades, a la roda de premsa d'ahir

Darreres Notícies

Lloret de Mar i cinc municipis més de la Selva Marítima i Alt Maresme fan front comú. Un mes després del temporal Glòria, els representants de Lloret, Blanes, Tossa, Malgrat, Tordera i Palafolls reclamen “celeritat i compromís” a la Generalitat i a l’Estat espanyol per solucionar problemes “greus” als passejos marítims, en les connexions de tren i per carretera o bé a l’entorn del riu Tordera.

servicios profesionales jimenez

Els sis municipis han ofert aquest dimecres una roda de premsa conjunta. En l’acte, Jaume Dulsat ha destacat que és “absolutament necessària una resposta urgent” per part de les administracions supramunicipals. La finalitat és solucionar els problemes d’un territori que aglutina més de 130.000 residents i acull més de dos milions de turistes cada any.

L’alcalde Jaume Dulsat a la roda de premsa d’ahir (NRLL)

En el cas de Lloret, el temporal Glòria va afectar especialment la primera línia de mar. El dany més greu ha estat al passeig de Fenals, on hi ha un esvoranc de 30 metres lineals. Dulsat es queixa que l’Estat, que n’és l’administració competent, no respon cinc setmanes després del temporal.

Pel que fa als bancs del passeig de la platja de Lloret, l’Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per reposar la trentena de bancs trencats. Un cost que assumirà, de moment, el municipi.

Un altre tema pendent és la connexió des de Lloret fins a la línia de tren. Es treballa per tancar un acord que porti els passatgers en bus fins a Santa Susanna, al Maresme. L’alcalde afirma que treballen per tenir-ho enllestit de cara a Setmana Santa.

Per donar a conèixer aquest missatge, els sis ajuntaments han escollit un escenari molt eloqüent: la zona d’accés al pont de la Tordera que unia per carretera les poblacions de Blanes i Malgrat, just al costat del que queda del pont de tren, per on passava la línia 1 de Rodalies.

Les màquines treballant, ahir (NRLL)

Les màquines ja han començat a treballar per reparar les infraestructures malmeses. La Generalitat anuncia que ha destinat 5,3 milions d’euros per a la reconstrucció del pont que connecta Blanes i Malgrat per carretera. Tindrà una llargària de 220 metres i una amplada de 13 metres. El termini d’execució són 10 mesos.

spot_img

El + Vist