23.1 C
Lloret de Mar

Lloret instal·la tres Parcs Urbans de Salut, per fer exercici físic moderat a l’aire lliure

Estan situats a les zones de Puigventós, Monterrey i el Rieral.

El parc urbà de salut de Puigventós
El parc urbà de salut de Puigventós

Darreres Notícies

Lloret de Mar ha instal·lat tres Parcs Urbans de Salut, a les zones de Puigventós, Monterrey i el Rieral. Són un conjunt d’aparells a l’aire lliure, destinats a realitzar exercici físic moderat. Aquest va ser un dels projectes que es van triar anys enrere en els Pressupostos Participats i cadascun d’ells ha costat uns 3.500 euros.

Els parcs compten amb diversos aparells que funcionen per a realitzar treball analític i general, pensats per a que puguin ser utilitzats de manera senzilla per una gran part de la població, amb moviments de fàcil execució. La regidora de Medi Ambient, Marina Nicolàs, explica que “són elements que permeten treballar diferents grups musculars, recomanem que hi vagi gent a partir de 16 anys”.

El parc urbà de la zona del Rieral. (Facebook Marina Nicolàs)

A través d’aquests Parcs Urbans de Salut, es contribueix a la realització de l’exercici físic i a la millora de la qualitat de vida de les persones. Tal com assenyala la regidora, cadascun compta amb cinc elements, que són “patins, gir de cintura, rotatori doble, el·líptica i bicicleta” i es demana un ús cívic i responsable.

Aquests nous Parcs Urbans de Salut –situats a les zones de Puigventós, Monterrey i el Rieral- s’uneixen als que ja hi havia instal·lats a la platja de Fenals, a l’Avinguda de Blanes i a Can Sabata. A més també hi ha altres elements al Turó d’en Buc, Can Ribalaigua i Can Xardó.

El parc urbà de la zona de Monterrey (Facebook

Com diem, és un dels projectes que van escollir els veïns en els Pressupostos Participats. Enguany, se celebra la quarta edició d’aquesta iniciativa. Per aquest 2020, s’hi destina una partida d’un milió d’euros. S’escollirà un projecte de ciutat valorat en 500.000 euros i un per a cada zona del municipi, amb un total de 500.000 euros entre tots.

Ara mateix, i fins a l’1 de març, es troba en marxa la primera fase, en què els veïns poden presentar les seves propostes. Després, els serveis tècnics estudiaran tots els projectes, per descartar que no siguin viables, i n’escolliran sis per a tot el municipi i tres per a cada zona. Aleshores, serà el torn de la ciutadania, que podrà votar entre el 26 de maig i el 30 de juny.

spot_img

El + Vist