11.3 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar posa en valor el Turó Rodó amb la celebració del Cap de Setmana Ibèric

Hi haurà portes obertes a tres indrets i una visita guiada familiar.

El jaciment del Turó Rodó
El jaciment del Turó Rodó

Darreres Notícies

A partir d’aquest dissabte, Lloret celebra el 17è Cap de Setmana Ibèric, que es du a terme de manera simultània a tots els equipaments de Catalunya inclosos en la “Ruta dels ibers”. S’han preparat un seguit de propostes adreçades a donar a conèixer els ibers i la seva aportació a la nostra cultura. Són activitats lúdiques, com una visita guiada familiar que permetrà descobrir a petits i a grans com vivien, vestien, menjaven o bevien aquests avantpassats. Serà els propers dissabte i diumenge, a les 17h, al Turó Rodó. Requereix inscripció prèvia, trucant al Museu del Mar o bé a través del web www.patrimoni.lloret.cat, ja que les places són limitades.

La directora de Patrimoni Cultural, Anna Fuentes, destaca que “podem aprendre que eren els primers pobladors del nostre territori abans que arribessin els romans. Ens ensenyen com vivíem, què feien… hi ha moltes coses que nosaltres encara les fem”.

Tant el proper dissabte com diumenge hi haurà, a més, portes obertes al Turó Rodó i al jaciment de Puig de Castellet, (entre les 10.00 h i les 18.00 h) així com al centre d’interpretació dels Ibers a Can Saragossa (de 10.00 h a 13.00 h i de 17.30 h a 19.30 h). Recordem que el Turó Rodó, que va ser inaugurat el mes de juny, compta amb la reconstrucció fidel d’una casa ibera que mostra al visitant com era la vida quotidiana en l’època ibèrica, al segle II abans de Crist.

spot_img

El + Vist