25.4 C
Lloret de Mar

Lloret Negre presentarà el festival de cinema amb un tràiler protagonitzat per Carla Frigo

S'ha rodat aquest dijous a l'Hotel Roger de Flor, sota la codirecció de Paco Moreno i Sahak Knyazyan.

-

El festival Lloret Negre no ha parat de créixer des dels seus inicis i aquest any estrenarà amb força la primera edició del festival de cinema negre. Seran quatre dies de projeccions i activitats diverses al Teatre de Lloret. I un esdeveniment que arriba amb força, s’ha de presentar amb força.

Per això els organitzadors preparen un tràiler que anunciarà el festival, que compta amb un concurs de llargmetratges i un de curts. La presentació es farà en el marc del festival de literatura, que fa temps que està consolidat i que tindrà lloc l’últim cap de setmana de setembre.

La petita producció està codirigda per Paco Moreno i Sahak Knyazyan, que tenen com a referent el cinema negre nord-americà, tot i que asseguren que han aportat la seva personalitat.

“La nostra intenció és aproximar-nos al cinema negre nord-americà i és una petita pinzellada personalitzada del cinema negre amb un guió molt curt per anunciar el festival”

Sahak Knyazyan

“El tràiler reuneix tots els patrons del cinema negre, sobretot estem treballant la il·luminació, però hem fet una mica una versió contemporània”

Paco Moreno

Els directors asseguren que la qualitat de les produccions presentades al concurs és molt elevada i esperen estar a l’alçada amb aquest tràiler, que té l’objectiu de cridar l’atenció del públic perquè es quedi amb ganes de veure cinema negre.

La protagonista és la lloretenca Carla Frigo, que ha acceptat el repte amb molta il·lusió i assegura que és un gran aprenentatge per a la seva carrera professional.

Carla Frigo atenent Nova Ràdio Lloret
Carla Frigo atenent Nova Ràdio Lloret

Tot i que els directors volen que hi hagi certa ambigüitat entorn al personatge que encarna Carla Frigo, el que està clar és que és una dona empoderada.

“És una dona bastant empoderada; m’agrada el fet que al cinema negre sempre hi havia la posició de l’home fort, amb americana, i el fet que hi hagi una dona i li doni aquest gir m’agrada moltíssim”

Carla Frigo

L’ànima de Lloret Negre és Angelique Pfitzner, que explica que l’èxit que han anat assolint els ha fet desgranar el festival en tres parts diferents: les jornades de criminologia, que es van fer al maig, el concurs de literatura, l’últim cap de setmana de setembre, i, finalment, el festival de cinema, que constarà de quatre dies seguits al desembre, de l’1 al 4.

Un altre moment del rodatge
Un altre moment del rodatge

La pandèmia va obligar a posposar la inauguració de la secció de cinema del festival i, finalment, es va poder fer una prova pilot, amb un petit concurs de curtmetratges. La resposta ja aleshores va ser bona. I ara, amb la convocatòria oficial de la primera edició de Lloret Cine Negre, Angelique Pfitzner assegura que han rebut moltes pel·lícules, tant llargmetratges com curts, i de molta qualitat.

“Estem súper contents, perquè no ens imaginàvem que, per ser la primera vegada, tinguéssim aquesta suma de participants tan brutal”

Angelique Pfitzner

El jurat ha hagut de valorar una vintena de llargmetratges i una quarantena de curts. La decisió ja està presa, però serà secreta fins que se celebri el festival. L’esdeveniment comptarà amb la col·laboració del Cineclub Adler, que projectarà un clàssic del gènere.

El festival Lloret Cine Negre se celebrarà de l’1 al 4 de desembre. Abans, l’últim cap de setmana de setembre, se celebrarà el festival de literatura, on es presentarà el tràiler, que s’ha rodat aquest dijous a la tarda a l’Hotel Roger de Flor d’aquí Lloret.

- Publicitat -