7.3 C
Lloret de Mar

Lloret participa en el Laboratori d’Arxius Municipals de Catalunya, amb 300 participants

S’ha valorat de manera molt positiva la tasca que fa a través del seu web, així com les trobades del Grup d’Amics de l’Arxiu.

Cartell del Laboratori d'Arxius Municipals de Catalunya 2020.
Cartell del Laboratori d'Arxius Municipals de Catalunya 2020.

Darreres Notícies

Lloret de Mar ha participat en l’onzè Laboratori d’Arxius Municipals de Catalunya. La temàtica d’aquesta edició ha estat la digitalització dels serveis. La trobada s’ha fet de manera telemàtica, amb més de 300 participants.

servicios profesionales jimenez

S’ha valorat de manera molt positiva la tasca que fa l’Arxiu a través del seu web, així com les trobades del Grup d’Amics de l’Arxiu Municipal, les quals es consideren experiències molt enriquidores de participació i creació de comunitat. Unes trobades que ja acumulen 10 anys i que en l’actualitat es mantenen de manera telemàtica, donada la situació de pandèmia.

L’arxiver municipal, Joaquim Daban, destaca que “va més enllà de la funció administrativa o cultural”, ja que cobreix una funció social” i explica que en la trobada “altres arxius ens han demanat informació per fer-ho ells”.

quim daban al laboratori darxius
Quim Daban, en la trobada virtual dels arxius.

L’arxiver ha volgut destacar el web del servei, que es va inaugurar al 2007 i ha anat evolucionant amb tot tipus de continguts: des de l’arxiu en línia, a les visites pedagògiques, seccions com les llegendes de la vila o les trobades dels Amics de l’Arxiu. La voluntat és que el portal sigui el punt de referència de la població per buscar informació sobre Lloret de Mar.

Quim Daban aporta una dada prou rellevant: l’arxiu va atendre 25.000 consultes, entre presencials i virtuals, al 2019. I dona molta importància al vincle entre xarxes socials i el web de l’arxiu.

spot_img

El + Vist