Divendres, 22 gener 2021
11 C
Lloret de Mar
Interior de Es Tint.

Lloret participa en un debat sobre l’impacte de les marques turístiques als museus

El municipi hi serà present amb el Museu del Mar i Es Tint. Aquest element patrimonial està ubicat al carreró de Sant Miquel, al nucli antic, i fins als anys 60 els pescadors hi anaven a tenyir les xarxes.

Interior de Es Tint.

Darreres Notícies

Avui hi ha jornada de donació de sang al Teatre

La campanya ha començat aquest dijous al centre cívic del Rieral, on es van recollir 50 donacions, set de les quals per primer cop, i 3 oferiments (donacions que per una raó o altre no es poden efectuar), a més d'una referència de donació de medul·la òssia.

Jaume Dulsat censura el posicionament de Junts, a Tossa de Mar, davant la negativa de l’ampliació de la C32

El candidat al PdeCat per Girona i alcalde de Lloret considera que és "una incoherència i irresponsabilitat" girar l'esquena al projecte.

Que el passeig estigui obert als taxis o que hi neixi un carril bici, propostes per a la mobilitat a la zona

L'Ajuntament ja ha començat les reunions amb veïns, entitats i gremis per copsar l'opinió de tots els sectors sobre com ha de ser la mobilitat al passeig marítim.

Lloret en Comú reclama una solució per millorar l’estat dels antics apartaments Bravapark

La formació ha presentat una moció al ple de dilluns vinent per demanar al consistori que faci pressió a la propietat i que no descarti la possibilitat d'expropiar la finca.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.

Lloret de Mar participarà en una jornada de debat destinada a conèixer l’impacte que tenen les marques turístiques en els museus. L’acte està impulsat per la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana, de la qual forma part el Museu del Mar d’aquí.

Serà la desena edició d’aquesta jornada. En aquesta ocasió, es parlarà de la marca “Barris i Viles Marineres”, una iniciativa de l’Agència Catalana de Turisme. Quatre museus que han rebut la certificació d’aquesta marca explicaran quin impacte ha tingut en el seus museus i en el patrimoni que gestionen.

La jornada “L’impacte de les marques turístiques en els museus: noves estratègies” se celebrarà el pròxim 3 de desembre. A causa de la pandèmia, es farà de manera virtual i tindrà tres parts. La primera serà més acadèmica, mentre que la segona servirà per mostrar el punt de vista de l’administració. Per últim, es farà un debat amb tots els participants. Xavi Flores, regidor de Patrimoni Cultural, exposa que volen “compartir experiències”.

La Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana organitza aquestes trobades cada any amb l’objectiu de compartir experiències, treballar de manera conjunta per oferir un millor servei als visitants, millorar la gestió pròpia dels museus i establir un vincle de diàleg constant.

Museu del Mar (Ajuntament de Lloret de Mar)

En el cas de Lloret, s’hi participa enguany amb el Museu del Mar i Es Tint. Aquest element patrimonial està ubicat al carreró de Sant Miquel, al nucli antic, i fins als anys 60 els pescadors hi anaven a tenyir les xarxes, amb un líquid que es feia bullint aigua i escorça de pi; unes xarxes que primer estaven fetes de cànem i espart i, més tard, de cotó. Des del 2012, és un equipament visitable que explica una part destacada de la història de Lloret, que durant molts anys va viure de la pesca.

A tot Catalunya només hi ha dos tints visitables: el de Lloret i Calella de Palafrugell.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".