Dijous, 25 febrer 2021
12.7 C
Lloret de Mar
El carruatge que traslladarà el taüt del Carnestoltes

Lloret posa punt i final a la celebració del Carnaval amb l’enterrament de la Sardina

La convocatòria és a les 20 hores a la plaça Germans Maristes i el seguici anirà fins a la plaça de la Vila, on el Xino-Xano repartirà cigrons i peix fregit per a tothom.

El carruatge que traslladarà el taüt del Carnestoltes

Darreres Notícies

El Puntet ha col·laborat en una desena de projectes vinculats a la Covid-19 al llarg del 2020

El Punt d'Informació Juvenil ha presentat la Memòria del 2020, amb totes les dades dels seus serveis.

La Piscina de Lloret, seu del Campionat d’Espanya de Natació sincronitzada, del 12 al 15 de març

La competició, que es farà en les categories aleví i infantil, reunirà 600 persones, entre participants i acompanyants,.

Viajeros Callejeros i Optica’m exposaran els seus casos d’èxit en un seminari

El seminari, organitzat pel Servei d'Ocupació Municipal (SOM), es farà demà, de 10 a 12 hores, de manera virtual i serà gratuït.

Lloret de Mar és el municipi gironí on més s’han reduït els delictes el 2020

Segons l'estadística del Ministeri de l'Interior, la tendència és de descens arreu arran de les restriccions per la pandèmia. A Lloret, han caigut a menys de la meitat, passant de 3.507 a 1.629.

Felix Duchampt, triatleta olímpic, s’entrena a la Piscina de Lloret

El francès -que té pràcticament assegurada la plaça als Jocs Olímpics de Tòquio- està a Lloret preparant-se a consciència amb una desena d'esportistes d'elit.

Lloret de Mar tanca aquesta nit el Carnaval, que aquest any ha celebrat la 40a edició a la vila. El punt final el posarà, com és habitual, el tradicional enterrament de la sardina, amb el comiat del Rei Carnestoltes.

L’acte consisteix en fer un seguici funerari, que anirà des de la plaça dels Germans Maristes, coneguda com a plaça de la Magnòlia, fins a arribar a la plaça de la Vila. Allà, es farà la lectura del testament i un ball popular amb l’agrupació Bufant Fort. A més, es cremarà el Rei Carnestoltes, tal com explica el regidor de Festes, Albert Robert.

El Xino-Xano, a l’enterrament de la Sardina de l’any passat (Xino-Xano)

Després, com és habitual, hi haurà el sopar popular a càrrec del Xino Xano, a base de cigrons i peix fregit. L’entitat ha previst repartir unes 500 racions, tal com ha explicat un membre de la penya, Miquel Joancomartí.

Per participar a l’acte, cal anar vestit de dol i es recomana portar un ciri per acompanyar el seguici. La sortida es farà a les vuit del vespre, des de la plaça dels Germans Maristes.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.