21 C
Lloret de Mar
El carruatge que traslladarà el taüt del Carnestoltes

Lloret posa punt i final a la celebració del Carnaval amb l’enterrament de la Sardina

La convocatòria és a les 20 hores a la plaça Germans Maristes i el seguici anirà fins a la plaça de la Vila, on el Xino-Xano repartirà cigrons i peix fregit per a tothom.

El carruatge que traslladarà el taüt del Carnestoltes

Darreres Notícies

Lloret de Mar tanca aquesta nit el Carnaval, que aquest any ha celebrat la 40a edició a la vila. El punt final el posarà, com és habitual, el tradicional enterrament de la sardina, amb el comiat del Rei Carnestoltes.

L’acte consisteix en fer un seguici funerari, que anirà des de la plaça dels Germans Maristes, coneguda com a plaça de la Magnòlia, fins a arribar a la plaça de la Vila. Allà, es farà la lectura del testament i un ball popular amb l’agrupació Bufant Fort. A més, es cremarà el Rei Carnestoltes, tal com explica el regidor de Festes, Albert Robert.

El Xino-Xano, a l’enterrament de la Sardina de l’any passat (Xino-Xano)

Després, com és habitual, hi haurà el sopar popular a càrrec del Xino Xano, a base de cigrons i peix fregit. L’entitat ha previst repartir unes 500 racions, tal com ha explicat un membre de la penya, Miquel Joancomartí.

Per participar a l’acte, cal anar vestit de dol i es recomana portar un ciri per acompanyar el seguici. La sortida es farà a les vuit del vespre, des de la plaça dels Germans Maristes.

spot_img

El + Vist