17.9 C
Lloret de Mar

Lloret recupera els festivals folklòrics i les actuacions de bandes internacionals

Eli Keegan exposa que "encara ens trobem lluny de les xifres de la prepandèmia, però estem molt contentes de que s’hagin reprès ja que aporten vitalitat i dinamisme a Lloret”.

Festival folklòric a la plaça Pere Torrent.
Festival folklòric a la plaça Pere Torrent.

Darreres Notícies

Lloret de Mar recupera els festivals folklòrics i les actuacions de bandes internacionals. Aquest mes de juny i juliol ha acollit una dotzena d’esdeveniments amb prop de 1.600 participants, entre artistes i acompanyants.

servicios profesionales jimenez

La procedència dels participants és principalment dels Països de l’Est, Noruega, Lituània, Macedònia, Letònia i el Regne Unit. El darrer cas són els 180 cantaires anglesos del Classical Chorus que han actuat aquest dilluns a la Roca d’en Maig, després de fer-ho a l’Auditori de Barcelona i en altres recintes catalans.

actuació del cor anglès Classical Chorus a la Roca d'en Maig
Actuació del cor anglès Classical Chorus a la Roca d’en Maig

La gerent de Lloret Turisme, Eli Keegan, exposa que “encara ens trobem lluny de les xifres de festivals que teníem en prepandèmia, però estem molt contentes de que s’hagin reprès ja que aporten vitalitat i dinamisme a Lloret i són un clar símptoma de la recuperació”.

Festival folklòric a la plaça Pere Torrent
Festival folklòric a la plaça Pere Torrent

Un dels festivals més grans que s’ha celebrat és el Festival Internacional de Folklore amb 420 participants provinents de Macedònia. En aquest a més van realitzar una cercavila per la població amb els vestits típics d’aquests balls tradicionals.

Lloret de Mar té una llarga tradició acollint aquests tipus d’esdeveniments i compta amb agències especialitzades a la destinació com són Fiestalonia, Traveltec, Viajes Garbí Star o Luxtour, entre d’altres.

Aquests viatges combinen les actuacions dels participants en espais singulars de la vila com són la Roca d’en Maig, la Plaça de la Vila o la plaça Pere Torrent amb un programa de visites al patrimoni cultural de la vila com els Jardins de Santa Clotilde i excursions pel territori, a Girona, triangle dalinià, Besalú o Barcelona.

Des del 2010 el Lloret Convention Bureau compta amb un programa específic, dedicat als festivals i esdeveniments. Proporciona assessorament als organitzadors amb la recerca de seus públiques i privades per realitzar els esdeveniments, la coordinació de visites o la contractació de serveis amb proveïdors locals.

spot_img

El + Vist