10.7 C
Blanes
Arribada de migrants a la illa del Hierro, a les Canàries.

Lloret rep més de 300 migrants, en la seva majoria subsaharians

Estan allotjats en un hotel de la destinació, una despesa que assumeix l'Estat mentre que l'estada està gestionada per l'ONG Accem.

Arribada de migrants a la illa del Hierro, a les Canàries.

Darreres Notícies

Lloret de Mar acull 334 migrants subsaharians, en la seva majoria, els quals van començar a arribar fa un parell de setmanes. Provenen de les illes Canàries, a on van arribar en patera des de la costa africana, i demanen asil per motius humanitaris.

La seva estada a Lloret, on estan allotjats en un hotel, l’assumeix el Ministeri de l’Interior, i la gestiona Accem, una ONG que treballa en l’àmbit del dret d’asil. Tot plegat es va explicar en el darrer plenari, per part d’Adrià Lamelas, a partir d’una pregunta de VOX.

A finals d’octubre, han arribat a les comarques de Girona uns 800 migrants. Estan repartits en quatre poblacions: Blanes (400), Lloret (330) Figueres (40) i l’Estartit (70). Al conjunt de Catalunya són 2.000.

La duració de l’estada no es pot determinar perquè depén de cada cas. Hi ha migrants que han estat a Lloret i ja han marxat a França on hi tenen família, i no es descarta que n’arribin més.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist