21.6 C
Lloret de Mar

Lloret revalida la Bandera Blava a totes les platges, excepte la de Fenals

El motiu és que la qualitat de l'aigua de bany és "bona" en lloc "d'excel·lent" com exigeix el jurat. És l'únic criteri que no depèn de l'Ajuntament, sinó dels fenòmens naturals.

Sa Boadella fa uns dies
Sa Boadella fa uns dies

Darreres Notícies

Lloret de Mar manté el distintiu de Bandera Blava a quatre platges: Lloret, Sa Boadella, Cala Canyelles i Santa Cristina. En canvi, la de Fenals l’ha perdut per la qualitat de l’aigua. La regidora de Medi Ambient, Marina Nicolàs, ha explicat que, a causa dels episodis de pluja de la temporada 2019, la qualificació resultat de la qualitat de l’aigua de bany va ser de “bona” en lloc “d’excel·lent” com exigeix el jurat.

La regidora ha remarcat que la qualitat de l’aigua és l’únic requisit que no depèn de l’Ajuntament, sinó que és un fenomen natural. En aquest sentit, matisa que la resta de criteris que s’avaluen per atorgar la bandera blava sí que han passat els barems.

La platja de Fenals fa uns dies (NRLL)

Sigui com sigui, l’Ajuntament espera recuperar la bandera l’any vinent i celebra que les altres quatre platges sí que l’hagin revalidat. I és que fa temps que el consistori treballa de valent perquè el principal atractiu de la destinació presenti les millors condicions.

Les Banderes Blaves les atorga cada any un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental, amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya a les platges i ports de l’Estat espanyol. Es valora la gestió ambiental, la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis, la informació i l’educació ambiental, així com la correcta neteja i qualitat de l’aigua de bany.

Fa cinc anys que Lloret va aconseguir un objectiu que feia temps que perseguia: obtenir la bandera blava per a les seves cinc platges. Les primeres en obtenir-la havien estat, feia temps, les de Lloret i Fenals; el 2008 es va aconseguir també per Sa Boadella; el 2011 s’hi va incloure Santa Cristina; i el 2015 es va completar el grup amb Cala Canyelles. A ningú no se li escapa que les platges són el principal atractiu turístic de la destinació i l’Ajuntament hi destina una partida anual de més de mig milió d’euros per tenir-les en bones condicions, tant pel que fa als recursos materials com humans, amb el servei de socorrisme.

spot_img

El + Vist