10.3 C
Lloret de Mar

Lloret se suma a la iniciativa #PreguntemAlsArxius

La campanya, que es duu a terme avui, prové dels EUA.

Façana exterior de l'arxiu municipal de Lloret.
Façana exterior de l'arxiu municipal de Lloret.

Darreres Notícies

El Servei d’Arxiu Municipal de Lloret s’adhereix aquest dimecres a la iniciativa “#PreguntemAlsArxius”. S’inspira en el “Ask an archivist day”, que impulsa la Society of American Archivist dels EUA. Consisteix en donar l’oportunitat a seguidors, usuaris i públic perquè preguntin tot allò que vulguin saber relacionat amb el món dels arxius i el seu funcionament.

servicios profesionales jimenez

Per exemple, es pot demanar quina és la tasca d’un arxiver; quina és la fotografia més antiga que hi ha d’un barri en concret; com es poden preservar les fotografies familiars; o quins criteris se segueixen per decidir què es guarda a l’arxiu. Totes les preguntes són vàlides.

cartell campanya Preguntem als Arxius
Cartell de la campanya Preguntem als Arxius.

La regidora de l’Arxiu, Anna García-Castany, argumenta que “no es coneix prou la tasca” que es realitza des d’aquests equipaments, i anima tothom a fer preguntes. L’arxiver municipal Quim Daban afegeix que la feina que fan “no té massa visibilitat” i recorda que la finalitat és “conservar el patrimoni documental i posar-lo a disposició de la ciutadania“.

Des del Servei d’Arxiu Municipal de Lloret, que s’ha adherit a la iniciativa juntament amb altres arxius d’arreu del territori, es convida a tots els lloretencs a formular les preguntes que vulguin al llarg de tot aquest dimecres. A través de les xarxes socials, fent servir l’etiqueta #PreguntemAlsArxius.

spot_img

El + Vist