18 C
Lloret de Mar

Lloret se suma al 19è Cap de Setmana Ibèric amb portes obertes i visites guiades i teatralitzades

Es podran visitar l'exposició de Can Saragossa i els poblats de Puig de Castellet i el Turó Rodó. En aquest, es farà la visita teatralitzada 'Els romans ja són aquí'.

Cartell del Cap de Setmana Ibèric de Lloret
Cartell del Cap de Setmana Ibèric de Lloret

Darreres Notícies

Lloret de Mar se suma al 19è Cap de Setmana Ibèric amb un seguit de propostes tant dissabte com diumenge que tenen per objectiu descobrir el passat iber de la destinació. Així doncs, es faran portes obertes als poblats del Turó Rodó i Puig de Castellet i també a Can Saragossa, on hi ha una exposició permanent d’arqueologia ibèrica.

servicios profesionales jimenez

El Cap de Setmana Ibèric és un projecte del Museu d’Arqueologia de Catalunya. L’edició d’aquest 2019 es dedica a la casa. La coordinadora de la Ruta dels Ibers, Ana Maria Garrido, apunta que la casa dona molt de joc. A Lloret, es pot descobrir com era una casa ibera al poblat del Turó Rodó, amb l’edificació reconstruïda amb arqueologia experimental.

La casa ibera reproduïda al Turó Rodó (Ruta dels Ibers)

Precisament, en aquest poblat es farà la visita teatralitzada Els romans ja són aquí, que explicarà com vivien, com vestien i què menjaven i bevien els ibers. Per participar-hi, cal apuntar-se al Museu del Mar. Aquesta visita es farà dissabte a les cinc de la tarda i diumenge, a les onze del matí, tal com ha explicat el regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores.

El 19è Cap de Setmana Ibèric compta amb més de 100 activitats gratuïtes a 25 jaciments ibèrics d’arreu de Catalunya. Ana Maria Garrido creu que és molt interessant perquè hi ha poblats ibèrics molt diferents entre ells.

A banda de visites guiades i teatralitzades, es faran tallers d’experimentació, reconstruccions històriques o tasts de menjar. Es pot consultar el programa al web de la Ruta dels Ibers.

spot_img

El + Vist