11.3 C
Lloret de Mar

Lloret se suma a la Setmana per Descobrir els Cementiris Europeus

Ho farà amb visites guiades gratuïtes dissabte i diumenge, a les dotze del migdia.

Cementiri modernista de Lloret
Cementiri modernista de Lloret

Darreres Notícies

Com altres anys, Lloret de Mar se suma a la Setmana per Descobrir els Cementiris Europeus amb visites guiades gratuïtes aquest cap de setmana, tant dissabte com diumenge, a les 12 del migdia.

La cap de Patrimoni Cultural, Anna Fuentes, ha remarcat que es tracta d’una visita estàndard, on s’explicaran diferents detalls del cementiri, i que és una proposta interessant, però diferent a les visites teatralitzades nocturnes de cada primer diumenge de mes (Cementiri d’ànimes).

Per tant, mentre que les nocturnes teatralitzades s’adrecen a un públic fidel que assisteix als diferents tipus de visites que s’organitzen en els equipaments culturals del municipi, les d’aquest cap de setmana estan pensades per als visitants.

Recordem que el cementiri modernista de Lloret és un dels punts de visita obligats de la destinació. Va ser projectat a finals del segle XIX i es va anar configurant a principis del XX. En la seva creació hi van participar arquitectes com Puig i Cadafalc, Lluís Llimona o deixebles de l’escola Gaudí. El resultat són obres d’art funerari de primer nivell, tant d’arquitectura com d’escultura, encarregades pels indians quan van tornar enriquits de fer les Amèriques.

Lloret forma part de l’Associació Europea de Cementiris Singulars, que al 2014 va rebre el certificat com a Ruta Cultural Europea.

D’altra banda, aquest cap de setmana passat, Lloret ha commemorat, d’una banda, el Dia Marítim Europeu i, de l’altra, la Nit dels Museus. Les valoracions són molt positives.

Ja fa temps que l’Ajuntament aposta per promocionar el patrimoni cultural del municipi amb diferents tipus de visites guiades i la intenció és seguir apostant-hi.

spot_img

El + Vist