23.1 C
Lloret de Mar
Signatura del conveni, aquest dijous, a l'Ajuntament.

Lloret signa el conveni per posar en marxa el circuit d’atenció a víctimes de violència masclista

El protocol afegeix l'app Drag Alert que connecta amb la Policia Local i regula la situació de les mascotes.

Signatura del conveni, aquest dijous, a l'Ajuntament.

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret ha signat un conveni per posar en marxa el Circuit Local d’atenció a dones en situació de violència masclista. Es tracta d’un protocol de treball que determina quines actuacions s’han de dur a terme per donar una resposta ràpida i eficaç en aquest tipus de casos.

Des del consistori, es considera molt important el treball transversal entre tots els departaments per tractar aquest tipus de situacions. Per aquest motiu, dins d’aquest circuit intervenen diferents departaments municipals: Benestar i Família, Salut Pública, Policia Local, Educació i la Regidoria d’Igualtat. A més, també es compta amb la intervenció dels Mossos d’Esquadra i la Corporació de Salut del Maresme i La Selva.

L’alcalde de Lloret, Albert Robert, destaca “la coordinació” que hi ha dins d’aquest circuit entre els diferents agents locals i supramunicipals.

Dins d’aquest circuit, també s’ha afegit el Drag Alert, una aplicació gratuïta de l’Ajuntament per demanar ajuda ràpidament a la Policia Local. A banda, també es contempla la situació que poden patir les mascotes de les víctimes de violència masclista. A través del programa VioPet, es dona a l’animal un espai d’acollida -un refugi o protectora- mentre la dona no resideix en el seu domicili, tal i com explica la regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez,

Les primeres actuacions contra la violència masclista per part de l’Ajuntament de Lloret es van iniciar l’any 2004, amb la constitució de la Comissió Dafne, amb tots els agents i entitats que intervenen en casos de dones en situació de patir violència masclista. Més tard, l’any 2011, es va iniciar la redacció d’aquest circuit.

Una vegada signat el conveni, des del consistori es farà arribar a la ciutadania un tríptic informatiu sobre aquest circuit, en què s’exposen els protocols i passos a seguir en casos de violència masclista i els diferents departaments que hi intervenen. 

spot_img

El + Vist