6.7 C
Lloret de Mar

Lloret té previst comptar amb 68 habitatges nous de lloguer accessible d’aquí a uns quatre anys

Al ple d'avui es preveu aprovar una proposta de conveni perquè l'Incasòl construeixi aquest edifici a l'avinguda Vila de Blanes, que serà gestionat per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

El solar que cedirà l'Ajuntament per a habitatge de lloguer accessible
El solar que cedirà l'Ajuntament per a habitatge de lloguer accessible

Darreres Notícies

Lloret de Mar tindrà nous habitatges de protecció oficial de lloguer accessible. Aquesta és la intenció del govern municipal, que avui té previst aprovar, en el ple, una proposta de conveni entre l’Ajuntament, l’Institut Català de Sòl i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

La regidora d’Habitatge, Jennifer Pérez, ha explicat que, segons aquest conveni, l’Ajuntament cedirà un solar per construir-hi 68 habitatges de lloguer accessible.

“L’Ajuntament cedeix el dret de superfície d’un solar i Incasòl construirà 68 habitatges que es destinaran a habitatge de règim de protecció oficial, és a dir, a habitatge assequible”

Jennifer Pérez

Serà un edifici de plantes baixes i cinc pisos més, ubicat a l’avinguda Vila de Blanes, 173. Tot i que les bases per adjudicar els habitatges s’acordaran més endavant, la regidora ha avançat que el 25% es reservaran per a joves de menys de 35 anys i un altre 25%, per a diversos col·lectius vulnerables en risc d’exclusió social.

“Es preveu una reserva de com a mínim el 25% dels habitatges a joves menors de 35 anys, perquè entenem que és el col·lectiu que més dificultats té per poder accedir a una vivenda”

Jennifer Pérez

La intenció és que els habitatges es lloguin a uns preus que oscil·laran entre els 450 i els 500 euros al mes, a banda del pàrquing els que el sol·licitin.

L’aprovació de la proposta de conveni al ple d’avui serà el primer pas. Després, caldrà fer la signatura del conveni i, aleshores, s’obrirà un termini de sis mesos per constituir el dret de superfície i, un cop constituït, l’Incasòl tindrà quatre anys per edificar i arrendar tots els habitatges.

El ple municipal es farà avui, a partir de les sis de la tarda, i es podrà seguir en directe pels diferents canals de Nova Ràdio Lloret.

spot_img

El + Vist