19.8 C
Blanes
La II Jornada de Turisme inclusiu

Lloret Turisme vol fomentar el turisme inclusiu

D'això ha tractat la jornada que s'ha fet aquest matí a la sala polivalent de la biblioteca.

La II Jornada de Turisme inclusiu

Darreres Notícies

Aconseguir que Lloret de Mar pugui acollir turisme inclusiu en tots els àmbits és un dels objectius que es marca Lloret Turisme. Per això aquest dimecres ha dut a terme la segona Jornada de turisme inclusiu, que s’ha centrat sobretot en la inclusió digital.

En aquest sentit, el primer que s’ha posat sobre la taula és el concepte de Lectura fàcil, que és un recurs per a l’accessibilitat cognitiva i la inclusió social. Anna Maynau, de l’equip de coordinació de turisme inclusiu de Lloret Turisme, explica que és una eina que aporta molts beneficis i que no és gens costosa. “És l’adaptació de textos per a tot tipus de persones, des d’una persona nouvinguda que tingui una barrera idiomàtica, fins a nens que en un examen hagin de llegir un anunciat i tinguin dislèxia o TDH”, ha comentat.

“De vegades són petites coses que són molt fàcils de fer i no suposen cap cost addicional, ni molt menys”

Anna Maynau
circo de las estrellas

A la jornada també s’ha fet formació en conscienciació i sensibilització sobre la necessitat de l’accessibilitat. Un aspecte que Anna Maynau considera molt important.

“Hem d’anar creant conscienciació, que la gent se sensibilitzi i generar empatia, tant al sector privat com al públic i que, a poquet a poquet, puguem fer la nostra aportació”

Anna Maynau

La jornada, que s’ha fet a la sala polivalent de la biblioteca durant tot el matí, s’ha tancat amb una taula rodona sobre turisme actiu adaptat. De fet, aquesta temàtica serà la que es preveu que centri la tercera edició de la jornada, l’any que ve.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist