19.4 C
Lloret de Mar
Castellers de Vilafranca

El lloretenc Toni Bach és el cap de colla dels Castellers de Vilafranca

Castellers de Vilafranca

Darreres Notícies

El lloretenc Toni Bach és el cap de colla dels Castellers de Vilafranca, que aquest dilluns va aconseguir descarregar, per primera vegada a la història de l’agrupació, el 3 de 8 aixecat per sota. Va ser a la Bisbal del Penedès. Poc abans, a finals del mes de juliol, els verds també van assolir una fita històrica a la Festa Major de Vilanova i la Geltrú: en aquest cas van descarregar el 3 de 10 amb folre i manilles.

Toni Bach ha explicat que mai no s’hauria imaginat que estaria tan involucrat amb el món casteller, tot i que l’afició li ve fins i tot d’abans de néixer.

Segons Toni Bach, cap de colla des de fa sis mesos, els castells aporten un conjunt de valors molt enriquidors, com ara el companyerisme entre persones de totes les edats o la possibilitat que tothom pugui col•laborar.

El lloretenc ha reconegut que fa temps va intentar sense èxit crear una colla a Lloret. Ara entén que cada població té les seves pròpies tradicions i a Lloret el que cal és, entre altres coses, mantenir la pràctica del rem, esport al qual també va ser un gran aficionat fa anys.

La temporada castellera continua oberta però, sobretot, l’expectació es preveu màxima a finals d’aquest mes coincidint amb la festivitat de Sant Fèlix, patró dels vilafranquins.

spot_img

El + Vist