20.1 C
Lloret de Mar
Lluïsa Baltrons amb Dulsat, Robert i Orobitg el dia de la visita de Roger Torrent

Lluïsa Baltrons deixarà el PDeCAT i encapçalarà una llista independent el maig del 2019

No ha revelat els motius que l'han portat a prendre aquesta decisió, però ha assegurat que el nou partit serà plural i independent.

Lluïsa Baltrons amb Dulsat, Robert i Orobitg el dia de la visita de Roger Torrent

Darreres Notícies

Lluïsa Baltrons deixarà el PDeCAT i encapçalarà una llista independent a les municipals de l’any que ve. La número tres de CDC i quarta tinent d’alcalde no ha volgut revelar els motius que l’han portat a prendre aquesta decisió.

El que sí que ha afirmat és que acabarà el mandat com a regidora de Serveis Centrals en l’equip de govern format pel tripartit del PDeCAT, el PSC i ERC. Tant el Diari de Girona com El Punt Avui se’n fan ressò i expliquen que la futura alcaldable participa en les juntes de govern local, igual que el primer tinent d’alcalde, Albert Robert (PDeCAT), el segon tinent d’alcalde, Jordi Orobitg (ERC-Avancem), i el tercer tinent d’alcalde, Antonio Lorente (PSC) -aquest, però, està de baixa.

De moment es desconeix quina formació encapçalarà Baltrons, tot i que ha confirmat que serà un partit independent i plural. Tampoc no ha transcendit cap nom de les persones que l’acompanyaran a la llista, però sí que se sap que rep assessorament de Laura Bertran.

Bertran va ser regidora per CiU des del 1999 fins a 2011, primer en l’oposició i després com a regidora de serveis a la persona i patrimoni durant el mandat dirigit per l’exalcalde Xavier Crespo. Un càrrec que va exercir fins al 2011, quan va ser nomenada cap de gabinet de l’exconseller del Departament de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, durant la legislatura encapçalada per Artur Mas.

Nascuda a Girona el 18 de febrer de 1976, Lluïsa Baltrons és llicenciada en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona i té un màster en Sistema d’informació geogràfica a la Universitat Politècnica de Catalunya. Treballa com a gestora de projectes internacionals de recerca a la Universitat de Barcelona.

De moment ja hi ha confirmats cinc alcaldables a Lloret per a les eleccions del 26 de maig del 2019.

A banda de Lluïsa Baltrons, ja està confirmat que Jaume Dulsat tornarà a encapçalar el PDeCAT, Jordi Orobitg liderarà la llista d’ERC i Enric Martínez, antic regidor del PP i actual regidor no adscrit, es presentarà amb la formació d’Independents de la Selva (IdS). A més, a través d’un vídeo difós per les xarxes socials, Manuel Horri ha anunciat que es presentarà com a candidat de Plataforma per Catalunya.

spot_img

El + Vist