24.8 C
Lloret de Mar
Algunes de les paraules exposades

L’Oficina de Català fa una exposició per commemorar el Dia Internacional de la Llengua Materna

La mostra està formada per un seguit de paraules escollides i escrites pels alumnes, que les expressen en la seva llengua materna i en català. 

Algunes de les paraules exposades

Darreres Notícies

L’Oficina de Català de Lloret de Mar celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna amb una exposició formada per un seguit de paraules. Les han triat i escrit els alumnes dels cursos de català, que les expressen en la seva llengua materna i en català. 

La directora de l’oficina, Cesca Cornellà, explica que la intenció d’aquesta exposició és mostrar la gran diversitat i riquesa lingüística de Lloret. Tot i que a Lloret s’hi parlen unes 150 llengües diferents, l’exposició de l’Oficina de Català en recull 35, de 175 alumnes. Amb aquesta iniciativa, doncs, es fa un homenatge a les llengües, però també a les persones que tenen interès per aprendre català.

El Dia Internacional de la Llengua Materna és aquest dijous, 21 de febrer. La commemoració té per objectiu promoure i protegir el multilingüisme així com la diversitat cultural. Segons la UNESCO, la diversitat lingüística es troba cada cop més amenaçada. Cada dues setmanes, desapareix una llengua arreu del món i s’elimina així tot el seu patrimoni intel·lectual i cultural.

Cesca Cornellà opina que és complicat predir si el català algun dia acabarà desapareixent, perquè el seu ús social al carrer cada cop és més baix, tot i que cada cop hi ha més persones que el saben parlar i escriure. Per afavorir la bona salut de l’idioma, és important que segueixi tenint el suport institucional, però també és molt important el granet de sorra que es pot aportar de manera individual fent-lo servir en el dia a dia.

L’exposició estarà muntada fins aquest divendres a diferents espais de la vila: a la mateixa Oficina de Català, al Puntet, al Centre Cívic del Rieral i a la Casa de la Cultura, tant a l’entrada com a la sala d’exposicions.

spot_img

El + Vist