14.3 C
Lloret de Mar

‘Lorca in love’ es representarà el 28 d’agost a la ciutat de Girona, dins del FITAG

El festival portarà una comèdia de la companyia asturiana Teatro Kumen el proper 31 d'agost a la vila.

Estrena de 'Lorca in love' a Lloret
Estrena de 'Lorca in love' a Lloret

Darreres Notícies

Lloret de Mar col·labora un any més amb el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG). És un certamen que aspira a promocionar companyies gironines arreu del món i que fomenta la cooperació en projectes internacionals en l’àmbit teatral.

El festival tindrà lloc del 28 d’agost a l’1 de setembre. La seu s’ubica a la ciutat de Girona, però com cada any l’esdeveniment es descentralitza en diversos municipis de la demarcació. Lloret hi participa acollint una obra al teatre i amb la representació a Girona de Lorca in Love, de Quantus Teatre.

Albert Robert, regidor de Cultura, argumenta que “per a Lloret, és molt important formar part del FITAG, hi col·laborem des de fa anys, vénen companies aquí i hi participen companyies de Lloret com Quantus Teatre”.

En el marc del FITAG, els actors de la vila interpretaran Lorca in Love al pati de la Casa de Cultura de Girona. L’actuació inclou dues comèdies de Federico García Lorca. La companyia vol així donar visibilitat a la faceta més humorística d’un dels poetes i dramaturgs més importants de la història espanyola.

Serà el 28 d’agost a les deu de la nit. Joan Romà Ortiz, director de la companyia Quantus Teatre, valora les “oportunitats” que els brinda el FITAG.

Lorca in Love es va estrenar a Lloret l’abril i va ser tot un èxit. Fins al punt que un teatre de Madrid va convidar el grup lloretenc a interpretar l’obra el juny. Quantus Teatre també va repetir l’actuació a la vila el passat 22 de juliol, dins del programa d’actes de la festa major.

Més enllà d’això, el FITAG portarà a Lloret l’obra La Comedia Miles Gloriosus de Plauto, representada per la companyia d’Astúries Teatro Kumen. Està ambientada en l’època de l’Imperi Romà i narra les aventures d’un militar obsessionat per conquerir no territoris, sinó dones alienes.

L’actuació serà el divendres, 31 d’agost (21h). Ja es poden aconseguir les entrades a través de la web del teatre, al Museu del Mar o El Puntet. El preu és de cinc euros.

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona arriba a la seva 18a edició amb més presència que mai. Enguany, la província acollirà gairebé 300 dramaturgs d’una trentena de companyies vingudes d’arreu del món, com ara Bèlgica, Mèxic, Xile, Marroc o Cuba.

Lloret formarà part de la iniciativa interna FITAG als municipis juntament amb altres viles com Vidreres, Sant Gregori o Llançà. El director del festival, Martí Peraferrer, destaca el paper lloretenc al festival, en què grups de teatre locals acullen companyies d’altres països. En el cas de Lloret, Quantus i Muekka atendran els asturians Teatro Kumen.

spot_img

El + Vist