25 C
Lloret de Mar
Tret de sortida de la Pride, a la plaça del Teatre

‘L’orgull neix per quedar-se”

La 1a edició de la Pride Costa Brava se celebra aquest cap de setmana a Lloret de Mar.

Tret de sortida de la Pride, a la plaça del Teatre

Darreres Notícies

“L’orgull neix per quedar-se i posiciona Lloret de Mar en el mapa LGTBIQ+, perquè les persones siguem lliures d’estimar i relacionar-nos amb qui vulguem”.

És una de les proclames fetes aquest cap de setmana, en la 1a Pride Costa Brava a Lloret de Mar. La regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, assenyala que és una “celebració necessària, després de la pandèmia, per reivindicar la llibertat”.

En el discurs, a dues veus per Jennifer Pérez i Ivan Soriano, un dels organitzadors, s’ha demanat respecte pels drets del col·lectiu, i que no es tornin a produir els insults o les amenaces rebudes a través de les xarxes socials.

El tret de sortida de la Pride ha permès també llegir la declaració institucional del Dia Internacional de l’Orgull. Assenyala que els col·lectius LGBTI+ han hagut de lluitar durant dècades per aconseguir els seus drets, tant al nostre país com arreu del món, i encara avui no estan plenament garantits.

La declaració acaba dient que els drets de les persones LGBTI+ són part de la lluita compartida per la defensa del dret de totes les persones a ser i viure lliures de discriminacions i de violències. “Ja siguem persones cis, trans* o no-binàries i sigui quina sigui la nostra orientació sexual, aquesta lluita ens ha d’interpel·lar sempre, perquè els drets s’exerceixen i es garanteixen de manera col·lectiva”.

Els artistes locals, interpretant l'himne del Pride
Els artistes locals, interpretant l’himne del Pride

Amb aquest discurs, s’ha donat pas a l’himne del Pride, interpretat pels artistes locals Ainhoa Sánchez, Xavi Fornaguera, Berta Gámez, Guillem Costa i Jana Torres, que han interpretat “A quién le importa”. Tot seguit, l’anomenada Peluca’s Party, a la plaça del Teatre, amb diferents actuacions musicals.

El Castell d'en Plaja, il·luminat amb els colors de l'arc de Sant Martí
El Castell d’en Plaja, il·luminat amb els colors de l’arc de Sant Martí

Això ha estat l’acte central del cap de setmana de la Pride a Lloret de Mar, en què el castell d’en Plaja ha estat il·luminat cada nit amb els colors de l’arc de Sant Martí, que identifiquen la lluita LGTBI.

spot_img

El + Vist