12.1 C
Lloret de Mar

El primer bosc públic de papallones de Catalunya, a pocs quilòmetres de Lloret

Està ubicat a Malgrat de Mar, en una iniciativa que pretén recrear hàbitats amb la biodiversitat idònia per a la reproducció de l’espècie.

El bosc de papallones de Malgrat de Mar
El bosc de papallones de Malgrat de Mar

Darreres Notícies

Els amants de les papallones tenen a pocs quilòmetres de Lloret el primer bosc públic de papallones de Catalunya. Està ubicat a Malgrat de Mar, en una iniciativa que pretén recrear hàbitats amb la biodiversitat idònia per a la reproducció de l’espècie.

De moment, s’han creat dues reserves, al Parc del Castell i al Pla de Pineda, on s’hi ha plantat romaní, farigola, sàlvia, espígol, calèndula, caputxines i geranis. La plantació ha comptat amb la participació de més de 200 alumnes de primària del municipi. Són unes espècies que afavoreixen el desenvolupament de l’eruga i de la papallona adulta. La superfície de l’espai, en total, és de 600 metres quadrats.

Cartell del bosc de papallones de Malgrat de Mar
Cartell del bosc de papallones de Malgrat de Mar (ACN)

Des de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, que ha impulsat el projecte, esperen que en dos anys es pugui haver estabilitzat una població important de papallones al municipi. De fet, en poques setmanes ja han aparegut els primers exemplars. La tècnica de Medi Ambient de Malgrat, Laia Gómez, destaca que “gràcies a les papallones i els pol·linitzadors tenim flors i això ens ajuda amb altres temes que ens aporten molts beneficis”.

Amb aquest nou bosc de papallones, el municipi maresmenc s’adhereix al projecte “Oasis de Papallones”, de Zerynthia, l’associació espanyola per a la protecció de les papallones i el seu medi ambient. La plataforma té per objectiu crear espais que facilitin el desenvolupament i la cria en llibertat de les papallones.

A banda dels beneficis mediambientals, el projecte també vol potenciar el turisme entomològic, que és la biologia que estudia els insectes. Des del consistori, consideren que pot esdevenir un petit “nínxol de mercat”.

spot_img

El + Vist