34.4 C
Lloret de Mar
Manel Fernández i Jordi Palacín, recollint els guardons

Manel Fernández recull el Forjador de l’Esport i el Bàsquet Lloret, el Premi Llevant

Són els dos guardons més destacats de la 46a Festa de l'Esport Lloretenc, que va tenir un record per als desapareguts Darwin Ribas i Alfons Serrano.

Manel Fernández i Jordi Palacín, recollint els guardons

Darreres Notícies

Manel Fernández, Forjador de l’Esport, i el Club de Bàsquet Lloret, que fa 50 anys, obté el premi Llevant. Són els dos guardons més destacats de la 46a Festa de l’Esport Lloretenc, que s’ha celebrat aquest diumenge a la tarda amb el teatre ple de gom a gom.

Alguns dels guardonats, ahir (NRLL)

Manel Fernández ha rebut el premi Forjador de l’Esport, per la seva trajectòria al capdavant del club d’atletisme Lloret-La Selva, per ser un pioner en l’esport escolar català i tot un referent arreu de la comarca. Exatleta, campió de Catalunya de marató i de 30 km en ruta, viu l’atletisme amb esperança al cor i somnis al cap. 

El premi Llevant ha recaigut en el club de bàsquet Lloret, que aquest 2020 fa ni més ni menys que 50 anys. Creat el 1970 quan un grup de nois de Lloret es van fer ells mateixos unes cistelles de bàsquet per poder practicar un nou esport a la vila. Amb el pas dels anys, el club de bàsquet va créixer en nombre de jugadors i jugadores. Amb fites com l’ascens a primera catalana del masculí i a 1a nacional del femení. La il·lusió ha estat i és la identitat d’una entitat que l’any passat va perdre al seu president, Felipe Cerro, de només 42 anys.

La regidora d’Esports, Ana García-Castany, apunta que són dos reconeixements molt merescuts. Però a banda dels reconeixements clàssics, la Festa de l’Esport d’aquest any ha comptat amb novetats. D’una banda, s’ha fet un reconeixement a un parell d’esportistes amb projecció en disciplines que són poc habituals. Es tracta d’Ale Albanesi, en karts, i de Raül Rico, en free ride, una modalitat d’esquí sense recorregut, amb salts i pendents pronunciats. Tots dos han pujat de categoria.

Ale Albanesi recollint el guardó (NRLL)

D’altra banda, la gal·la ha incorporat el record per a pioners de l’esport lloretenc que ens han deixat al 2019, en un moment que va ser molt i molt emotiu. Són Darwin Ribas, campió de cross i fundador del club d’atletisme. I també s’ha recordat una persona molt estimada a la nostra emissora: l’Alfons Serrano, qui va morir el dia de Santa Cristina de l’any passat. Amb ell, s’apagava la veu dels esports a Lloret de Mar. Un absolut apassionat de l’esport, retransmeten partits i cròniques. Sempre amb un micròfon a la mà i el seu etern somriure.

La família d’Alfons Serrano recollint el reconeixement (NRLL)

La Festa de l’Esport Lloretenc ha reconegut la temporada que han fet tant equips com esportistes al llarg del 2019, com Miquel Juanola, Ona Blasco, Ariadna Garrasino, Claudia Terradas i Miguel Molina.

A més, com cada any, s’han destacat els usuaris més veterans dels cursos esportius sènior: Angelina Bonilla i Emeterio Villoldo.

Bonilla i Villoldo recollint el guardó (NRLL)

De cara a aquest 2020, la regidora d’Esports ha posat de relleu la voluntat de l’Ajuntament de reformar els vestuaris del camp de futbol del Molí i posar-hi en marxa el servei de bar, que és una demanda dels usuaris, i l’impuls d’un projecte solidari amb la Fundació Cruyff, entre altres coses.

spot_img

El + Vist