14.7 C
Lloret de Mar

La mar de fons obliga a posposar la Tirada a l’Art fins el proper 8 de desembre

La cita es retarda uns dies, però manté el primer torn a les 8 hores.

La mar de fons, de diumenge al matí
La mar de fons, de diumenge al matí

Darreres Notícies

La mar de fons ha provocat la suspensió de la Tirada a l’Art, organitzada pel Xino Xano. La tradicional cita lloretenca s’havia de celebrar aquest diumenge al matí, però des de l’entitat van decidir ajornar-la per al pròxim divendres, 8 de desembre.

servicios profesionales jimenez

Un membre del Xino Xano, Miquel Joancomartí, explica que “estava tot a punt però tot i que aquí no feia vent, el vent de Tramuntana que feia més al nord va fer que baixés la mar de fons i hi havia onades llargues” i això feia que les condicions per a l’activitat fossin massa complicades.

foto de Xino-Xano Lloret de Mar.

Per tant, aquest pròxim divendres (si no hi ha nous impediments) es durà a terme la popular Tirada a l’Art. Es farà, com estava previst, en dos torns. El primer començarà a les 8h, mentre que el segon serà al voltant de les 11h. Al final, tots els participants gaudiran d’un esmorzar amb el peix que s’hagi recollit.

La Tirada a l’Art, que acostuma a reunir més de 200 persones, consisteix en reproduir aquest sistema antic de pesca, en què tothom col·labora en arrossegar des de la sorra la xarxa o art que abans ha quedat estès en el mar. Es tracta d’una pràctica que ajudava a subsistir les famílies anys enrere.

Tirada a l´ Art

spot_img

El + Vist