17.4 C
Lloret de Mar

Marc Muniesa, la personalitat més popular de Lloret, segons un mapa

El jugador de futbol, que actualment juga a Qatar, es pren aquest reconeixement "amb orgull".

Marc Muniesa, amb la samarreta de l'Al Arabi a Qatar
Marc Muniesa, amb la samarreta de l'Al Arabi a Qatar

Darreres Notícies

Qui és la personalitat més popular nascuda a Lloret de Mar? És el jugador de futbol Marc Muniesa, segons un mapa creat per un geògraf finlandès, a partir de les dades de Viquipèdia i Wikidata. Es tracta d’una informació, com a mínim, curiosa. Es pot buscar en aquest mapa que ha ideat Topi Tjukanov,de Finlàndia, que treballa com a dissenyador de mapes a l’empresa Mapbox.

servicios profesionales jimenez

En cas que hi hagi més d’una persona nascuda en un mateix municipi, l’eina mostra la que té més “rang de notabilitat”. En molts casos, si mirem a Catalunya, hi surten els noms més coneguts, com per exemple jugadors de futbol, més que no pas els que tenen més importància històrica.

Mapa Notable People
Mapa Notable People

En el cas de Lloret de Mar és el futbolista Marc Muniesa, qui va jugar a la Penya Blaugrana de Lloret i després va passar a la base del FC Barcelona. Va debutar en el primer equip a les ordres de Pep Guardiola, en un partit de lliga davant d’Osasuna. Després, va formar part del Girona FC, a la Primera Divisió. Actualment, juga a Qatar amb l’Al Arabi.

Marc Muniesa, amb Messi
Marc Muniesa, amb Messi

En declaracions a Nova Ràdio Lloret, ell mateix assegura que “em fa gràcia sortir” en aquest mapa i afegeix que “per a mi és un orgull portar el nom de Lloret de Mar, sempre defenso aquest poble meravellós, hi ha gent que en té la imatge equivocada”.

Si la cerca és genèrica, el nom que surt a Lloret és el d’en Marc Muniesa. Si en canvi, si es tria l’opció de personalitat cultural, el nom és el de l’actor Fermí Reixach.

L'actor lloretenc Fermí Reixach
L’actor lloretenc Fermí Reixach

Mentre que a les poblacions veïnes de Blanes i Tossa, les personalitats més populars són l’expresident Quim Torra i el model Andrés Velencoso, respectivament.

D’altra banda, alguns dels noms recollits arreu del món sorprenen perquè és poc sabut que tenen un origen diferent del que tothom s’imagina. Per exemple, l’actor Keanu Reeves va néixer a Beirut, al Líban. També n’hi ha que no estan exempts de polèmica pel que fa al lloc de naixement, com per exemple Cristòfor Colom, situat a Gènova; o Barack Obama, a Honolulu.

La informació recollida al mapa prové d’una base de dades amb 2,3 milions d’individus, un treball de diversos investigadors publicat a la revista Scientific Data.

spot_img

El + Vist