22.8 C
Lloret de Mar
Maria Paula López, del Rocagrossa, ha tret la nota més alta de Lloret a les PAAU.

Maria Paula López (institut Rocagrossa) treu la nota més alta de la Selectivitat a Lloret

Ha tret un 9,3. Les altres estudiants amb notes més elevades dels seus centres són Justyna Pyzia (Coll i Rodès, amb un 8,7) i Laura Molina (Immaculada Concepció, amb un 8,6).

Maria Paula López, del Rocagrossa, ha tret la nota més alta de Lloret a les PAAU.

Darreres Notícies

Maria Paula López, amb un 9,3 sobre 10, és l’alumna de Lloret amb millor nota en les Proves d’Accés a la Universitat (PAAU). L’estudiant, de l’Institut Rocagrossa, ha pogut completar una selectivitat amb qualificacions molt destacades, que li permetran estudiar un doble grau universitari de Dret i Global Governance a Esade, on ha rebut una beca.

Maria Paula Lópezexplica que l’experiència en la selectivitat va ser “estressant” en un inici, però reconeix que després va resultar “menys difícil” del que pensava. La seva preparació va consistir en el repàs de les diferents matèries, especialment amb l’assignatura d’història.

Justyna Pyzia, la nota més alta de l'institut Coll i Rodès.
Justyna Pyzia, la nota més alta de l’institut Coll i Rodès.

Pel que fa a la resta de centres de Lloret, Justyna Pyzia va obtenir la millor nota de l’Institut Coll i Rodés, amb un 8,7. L’alumna reconeix que no s’ho esperava i explica que es va preparar a fons, aprofitant tots els dies, amb una bona organització. Ara, la seva intenció és accedir al doble grau universitari d’Educació Primària i Infantil.

A la Immaculada Concepció, la millor nota la va obtenir Laura Molina, amb un 8,6. Tot i que considera que la dificultat de l’examen de matemàtiques científiques era excessiva, valora de manera molt positiva el conjunt de les proves de la selectivitat. El pròxim curs, a la universitat, el vol fer a Girona, com a estudiant de Medicina.

Laura Molina, la nota més elevada de la Immaculada Concepció.
Laura Molina, la nota més elevada de la Immaculada Concepció.

La nota més alta de Catalunya ha estat un 9,9 sobre 10. L’han aconseguit cinc noies i dos nois, de cinc centres públics i dos de concertats. La gran majoria d’estudiants de la prova general, més de 31.500, han superat la Selectivitat, un 96,77% del total. Ho han fet amb una nota mitjana de 6,84, superior al 6,61 de les PAU del 2020. Pel que fa a la nota mitjana d’accés a la universitat, ha estat de 7,325.

Cal destacar que aquesta ha estat la selectivitat amb més inscrits de la història. L’han fet un total de 39.174 estudiants.

spot_img

El + Vist