12.1 C
Lloret de Mar

Menjar per emportar o a domicili, l’opció d’uns quants restauradors de Lloret de Mar

La majoria del sector no veu bé les restriccions i opina que duraran més de 15 dies.

Una terrassa, tancada, davant les noves restriccions.
Una terrassa, tancada, davant les noves restriccions.

Darreres Notícies

Menjar per emportar o bé portar-ho a domicili. Aquesta és l’opció que han triat uns quants restaurants de Lloret de Mar, davant el tancament decretat pel govern per intentar frenar la segona onada de contagis de coronavirus. El passat divendres van entrar en vigor un seguit de mesures a Catalunya, que afecten directament el sector de la restauració.

Des de llavors, i durant quinze dies, els establiments no poden servir menjar a dins del local ni tampoc a les terrasses. Se’ls dona la possibilitat, això sí, de preparar el menjar per emportar i/o entregar-lo a domicili. Una possibilitat de poder continuar amb l’activitat, tot i que la majoria dels restauradors no ho veuen bé i creuen que el tancament s’allargarà més enllà de 15 dies.

David Gou, de l’Studio 66, creu que “la restricció més dura, la de tancar, ha estat per a nosaltres i potser hi ha altres formes, com limitar els horaris i així podem facturar”.

Ismael Garcia, de Can Bolet, considera que “la situació és molt complicada, estem empipats perquè les mesures s’han fet de cop, sense avisar”.

Nino Gómez, de la cadena PdePà, opina que “si no hi ha suport, aquestes mesures acabaran amb el sector”. Barbara Pla, del Panxos, qualifica les mesures “d’inesperades, d’un dia per un altre”.

Jordi Carbó, del restaurant Natsumi, recorda que “som un negoci familiar i petit, i estem en un any complicat”. Jordi Garriga, de Mas Romeu, subratlla que “hem de tirar endavant, reinventar-nos i així resistir”.

El govern català ha previst una dotació inicial de 40 milions d’euros destinats a ajudar el sector de la restauració, a més d’una línia d’avals extraordinària per cobrir necessitats de liquiditat i tresoreria a partir dels 12.000 euros.

El tancament de bars i restaurants és la principal mesura del Govern català per intentar frenar la segona onada de contagis de la Covid-19. Però també n’hi ha d’altres com la limitació de l’aforament dels comerços al 30%, la suspensió de congressos, convencions i fires i el tancament de sales de joc, així com la suspensió de les competicions esportives no professionals.

A més, el Procicat també ha aprovat que els comerços de 24 hores tanquin a la nit, entre les 22 i les 7 hores, així com limitacions presencials als centres cívics.

spot_img

El + Vist