11.7 C
Lloret de Mar

Més de 10 associacions veïnals, en contra d’abocar a Lloret els residus procedents de Solius

Són les entitats de Roca Grossa, Lloret de Dalt, Mas Romeu, El Rieral, el Molí, Mas Vilà, Can Ribalaigua, el Nucli Antic, Mas Baell, Can Carbó, Fenals – Santa Clotilde, Condado del Jaruco i SOS Lloret.

Interior de la planta de Triatge de Lloret.
Interior de la planta de Triatge de Lloret.

Darreres Notícies

Les associacions veïnals de Roca Grossa, Lloret de Dalt, Mas Romeu, El Rieral, el Molí, Mas Vilà, Can Ribalaigua, el Nucli Antic, Mas Baell, Can Carbó, Fenals – Santa Clotilde, Condado del Jaruco i SOS Lloret rebutgen la decisió de l’Agència de Residus de Catalunya d’abocar 10.000 tones de deixalles anuals més al Centre de Tractament de Residus Municipal de Lloret de Mar, davant la clausura de l’abocador de Solius.

servicios profesionales jimenez

Segons expliquen en un comunicat, Lloret de Mar ja fa el tractament en l’actualitat de 160.000 tones de deixalles anuals, provinents de les comarques de la Selva, el Gironès, el Baix Empordà i una part dels de l’Alt Maresme. Ara caldrà sumar-hi 10.000 tones procedents de l’abocador de Solius.

Les entitats signants afirmen que “entenem els problemes i els perjudicis que ha suposat l’abocador de Solius, però no entenem i tampoc no compartim que la solució alternativa sigui a Lloret”, segons Jordi Palaudelmàs, de SOS Lloret.

Afegeixen que ”aquesta decisió provocarà, en breu, l’esgotament de la capacitat de l’abocador de Lloret per tractar els residus que hi arriben”, a més de generar problemes de salut, de mobilitat i de caire ambiental, tal i com destaca Lluís Cruz, de Lloret de Dalt.

En el mateix escrit, tant les associacions veïnals com SOS Lloret demanen que l’Ajuntament iniciï el procés de clausura del dipòsit de residus, que hi ha a dins del centre de tractament, i que l’Agència de Residus de Catalunya estudiï una alternativa viable per als 15 municipis usuaris de l’abocador de Solius la qual no impliqui, en cap cas, l’increment dels residus cap a Lloret de Mar.

spot_img

El + Vist