5.1 C
Lloret de Mar
Cartell del festival

Més de 12.000 fotografies a Montphoto 2018, que se celebra aquest cap de setmana

El festival arriba a la 22a edició amb la mateixa energia de sempre i, segons els organitzadors, amb imatges de molta qualitat i xerrades i activitats molt interessants.

Cartell del festival

Darreres Notícies

El festival Montphoto arriba aquest cap de setmana amb un ampli ventall d’activitats i més de 12.000 fotografies rebudes. Serà ja la 22a edició i el president de l’associació Montphoto, Paco Membrives, està molt satisfet de l’evolució que ha tingut al llarg de tots aquests anys. Assegura que reben molta quantitat d’imatges de 60 països d’arreu del món i que són de molta qualitat.

De divendres fins a diumenge, s’han programat un munt d’activitats gratuïtes al teatre municipal. Destaquen les xerrades, que a diferència de la majoria de festivals, que prioritzen la part tècnica i professional de la fotografia, en aquest cas es busquen ponents que puguin explicar històries que siguin properes i interessants per a tot tipus de públic.

Els ponents seran reconeguts fotògrafs que venen d’arreu del món. La durada no supera els 40 minuts i això fa que siguin àgils i amenes i que hi pugui haver molta diversitat de propostes.

Una de les ponències programades

Aquestes xerrades es complementen amb exposicions, tallers formatius, activitats per a joves, estands de marques comercials i una llibreria amb les novetats editorials del sector.

Paco Membrives lamenta que, tot i que el festival té molt de renom en l’àmbit internacional, costa atraure l’atenció dels lloretencs. Tot i així, recorda que les portes estan obertes a tothom de manera gratuïta i que per apuntar-se a qualsevol activitat només cal adreçar-se a la pàgina web del festival.

El veredicte del concurs desperta gran interès. Per això, s’organitza la gala de lliurament de premis al Teatre Municipal dissabte a la tarda, moment en què es coneixeran els noms dels autors i de les obres guanyadores.

La inauguració del festival serà aquest divendres, a partir de les sis de la tarda, al teatre municipal.

spot_img

El + Vist