17.4 C
Lloret de Mar

Més de 2.000 adolescents han començat el curs aquest dimecres a Lloret

Són alumnes d'ESO, Batxillerat i cicles formatius de tots els centres lloretencs.

L'inici del curs escolar a l'institut Sant Quirze
L'inici del curs escolar a l'institut Sant Quirze

Darreres Notícies

Més de 2.000 adolescents han començat avui les classes a Lloret. Els instituts obren les aules per iniciar els cursos de secundària, batxillerat i de la majoria de cicles formatius.

servicios profesionales jimenez

Un d’aquests centres és el Coll i Rodés, que té uns 900 alumnes i una vuitantena de professors. La directora, Lluïsa Peralta, celebra que, després de tres cursos molt accidentats a causa de la pandèmia, aquest curs comença amb màxima normalitat en aquest sentit.

“Aquest curs el comencem amb moltes ganes i amb molta il·lusió: per una banda, hem deixat enrere les mesures de salut i, per altra banda, podem tornar a organitzar el centre com pedagògicament creiem més oportú”

Lluïsa Peralta

La directora reconeix, això sí, que hauran d’estar molts pendents de totes les novetats organitzatives que vagi anunciant la Generalitat, com ara els nous currículums o la possibilitat d’ampliar les plantilles a mig curs per poder reduir una hora lectiva a tots els docents.

“Sabem que no estem exempts de noves coses que haurem d’anar solucionant durant el curs com estem sentint pels mitjans de comunicació i haurem de veure com gestionem totes les novetats que el departament va proposant al llarg del curs”

Lluïsa Peralta
L'entrada a l'institut Coll i Rodés
L’entrada a l’institut Coll i Rodés, aquest matí

Unes novetats que afectaran a tots els centres catalans. Des de l’institut Rocagrossa, el director, Quique Molina, vol aprofitar els canvis positius que poden aportar aquestes novetats, com ara els nous currículums.

“Intentarem iniciar alguns dels canvis que proposen els nous currículums, que alguns són interessants per canviar el sistema educatiu i volem treure’n el màxim profit”

Quique Gonzalo

El Rocagrossa compta amb uns 700 alumnes i també una vuitantena de professors. Més enllà dels canvis generals en l’àmbit educatiu, el centre comença amb novetats destacades: les principals novetats són el grau bàsic per a alumnes de 3r i 4t d’ESO i el nou Batxillerat general, que s’inicia només a uns quants centres de tot Catalunya.

Linici del curs escolar a linstitut Rocagrossa
L’inici del curs escolar a l’institut Rocagrossa

A més, el centre seguirà treballant amb el programa Magnet, en col·laboració amb el CEAB (Centre d’Estudis Avançats de Blanes) i amb el projecte de qualitat i millora contínua que ens ha de portar a aconseguir el segell de qualitat ISO 9001.

Des de la ràdio també hem contactat amb la resta de centres que avui comencen les classes, però els directors han declinat fer declaracions al respecte. Són l’Institut-Escola Lloret, l’Institut Sant Quirze i el col·legi Immaculada Concepció.

spot_img

El + Vist