7 C
Lloret de Mar

Més de 200 persones es concentren per donar suport a les reivindicacions de les Kellys

Hi han donat suport, entre altres, l'associació de dones l'Aurora i l'Ajuntament.

Darreres Notícies

Més de 200 persones s’han concentrat, aquest diumenge a la tarda a la plaça de la Vila, per exigir unes condicions laborals dignes per a les cambreres de pisos. La convocatòria ha anat a càrrec de les Kellys, el col·lectiu que aglutina aquestes professionals de l’hostaleria.

En el manifest que s’ha llegit davant del públic, s’ha posat èmfasi en la regulació la càrrega de treball de les treballadores, en l’obtenció del reconeixement de les malalties laborals pròpies de l’activitat, en l’assoliment d’una jubilació digna i anticipada, en l’impuls de la professionalització del sector i, per últim, en el rebuig frontal de l’externalització dels serveis.

La concentració ha comptat amb la presència de Beatriz Silva, vicepresidenta del Moviment Democràtic de Dones de Catalunya i diputada independent al Parlament pel PSC. La socialista ha defensat la necessitat de combatre la continua precarietat laboral femenina des de les institucions.

La presidenta nacional de les Kellys i portaveu de les Kellys Unión Catalunya a Lloret, Eulalia Corralero, s’ha dirigit a les assistents assegurant que “les cambreres de pisos han de perdre la por per reivindicar els seus drets laborals”. En aquest sentit, Corralero s’ha mostrat confiada d’aconseguir nous avenços, sempre i quan es mantinguin les mobilitzacions.

En l’acte també s’hi ha sumat l’Associació de Dones de l’Aurora. Una membre de l’entitat ha llegit un manifest d’Esther Salinas titulat “Les gladiadores de l’hostaleria”, en què s’explica la duresa de les obligacions laborals a què s’exposen les netejadores.

Per la seva part, diversos partits polítics del consistori lloretenc també han donat suport a la manifestació. La regidora d’Igualtat, Ana Garcia-Castany, ha remarcat que l’Ajuntament de Lloret sempre farà costat a les reivindicacions d’aquest ampli col·lectiu.

A banda d’entitats i de formacions polítiques, nombroses professionals del sector s’hi han afegit a la cita. Tot seguit, escoltem algunes de les seves opinions en què expliquen per què han seguit la jornada de protesta d’aquest diumenge.

També, des del punt de vista institucional, l’Ajuntament ha pintat de blanc el llaç de l’entrada del municipi com a mostra de solidaritat amb les cambreres de pisos.

spot_img

El + Vist