10.7 C
Lloret de Mar

Més de 37.000 persones visiten els equipaments culturals de Lloret al 2020

La pandèmia ha fet baixar els visitants a una tercera part respecte de l’any anterior. Les visites han generat prop de 100.000 euros en ingressos econòmics.

Escala interior de Can Font (desdelmeupuntdevista.blogspot.com).
Escala interior de Can Font (desdelmeupuntdevista.blogspot.com).

Darreres Notícies

Més de 37.000 persones han passat pels equipaments culturals de Lloret de Mar durant el 2020, l’any de la pandèmia, en què els visitants s’han reduït a una tercera part respecte de l’any anterior. Les visites han generat prop de 100.000 euros en ingressos econòmics.

servicios profesionales jimenez

Tot i la baixada, el balanç és positiu. El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, argumenta que “amb el confinament i les restriccions, s’ha fet bona feina”, ja que la gent ha respòs. Recorda que les visites de l’estiu, tant guiades com teatralitzades, van quedar totes plenes i amb llista d’espera.

Si mirem cada equipament, la xifra més elevada de visitants correspon al Jardins de Santa Clotilde, amb més de 28.000 visitants. Al Museu del Mar s’han registrat unes 3.000 visites, a Can Font quasi 400, al Castell de Sant Joan una mica més de 2.000 visitants, igual que al Turó Rodó, el Cementiri uns 300 i Can Saragossa prop de 900 visitants.

Aquestes són les dades presentades per la Unitat de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, a partir dels registres als diferents equipaments que integren el Museu Obert de Lloret. Els diferents equipaments patrimonials de Lloret que integren el MOLL tenen com a finalitat fer accessible el passat històric de Lloret a ciutadans i visitants.

Es tracta d’un museu descentralitzat, amb diverses seus en diferents punts del municipi, com ara els Jardins de Santa Clotilde, però també els jaciments ibèrics, el Museu del Mar, la Casa Museu de Can Font, el Museu de Can Saragossa, el Cementiri Modernista, Es Tint o el Castell de Sant Joan, entre d’altres equipaments.

A finals de l’any passat també es va fer oficial que la Xarxa Europea de Jardins Històrics, de la qual l’Ajuntament de Lloret de Mar amb els Jardins de Santa Clotilde han estat un dels principals impulsors, havia obtingut el certificat d’Itinerari Europeu del Consell d’Europa. Actualment només hi ha 40 rutes culturals catalogades com a Itinerari Europeu.

spot_img

El + Vist