15.4 C
Blanes
Una de les concentracions de metges, aquesta setmana

Metges de Catalunya desmenteix la Corporació i assegura que la vaga és massiva als CAPs Lloret

El col·lectiu convoca la ciutadania demà divendres, a les 11 hores, a la plaça de la Vila per donar-los suport i reclamar millores en el sistema sanitari públic i concertat.

Una de les concentracions de metges, aquesta setmana

Darreres Notícies

Els metges dels CAPs de Lloret fan una crida a la ciutadania i convoquen una concentració per demà al matí amb l’objectiu de reclamar millores laborals que millorin el servei.

Els metges de la vila també s’han sumat a la vaga que el col·lectiu fa durant tota la setmana arreu de Catalunya. Segons el sindicat Metges de Catalunya, el seguiment als ambulatoris tant lloretencs com de Tossa és de prop del 95%, mentre que a l’Hospital Comarcal de Blanes la xifra se situa entorn al 75%. Núria López, metgessa de família del CAP a Lloret i delegada sindical de Metges de Catalunya, desmenteix les dades que va fer públiques la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que deia que el seguiment era d’un 10%, aproximadament.

Segons Núria López, els problemes en el sistema sanitari català van començar arran de la crisi econòmica, que va provocar una fuga de professionals a altres zones de l’Estat o, directament, a altres països. Tot i que fa anys que els metges lluiten per evitar arribar a la situació actual, ara mateix tenen una càrrega de treball insostenible. Per això demanen millores en les condicions laborals, com ara més metges, més recursos i més temps per atendre cada pacient.

Tot i que la mobilització la van impulsar els treballadors públics que depenen directament de l’ICS (Institut Català de la Salut), Núria López ha aclarit que els metges dels ambulatoris de Lloret i del comarcal de Blanes pertanyen a una gestió concertada. Així doncs, depenen directament de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. I ha matisat que tots els metges que treballen per empreses concertades van a una. De moment, les patronals no han mostrat cap intenció d’asseure’s a negociar, però el col·lectiu no pensa aturar-se fins a aconseguir les millores que reclamen.

La metgessa ha volgut deixar clar que tant les urgències com els serveis mínims establerts funcionen sense problemes, tant als ambulatoris lloretencs com a l’Hospital Comarcal de Blanes.

Qui vulgui mostrar el seu suport als metges, pot assistir a la concentració convocada per demà a les onze del matí, a la plaça de la Vila de Lloret.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist