6.4 C
Lloret de Mar

Missa solemne, sardanes, gegants, la projecció de La Bella Dolores i portes obertes al MOLL

És tot el que es prepara per la Diada de Sant Romà, el proper dilluns 18 de novembre, dia del Patró de Lloret de Mar.

La sardana al voltant de l'altar
La sardana al voltant de l'altar

Darreres Notícies

Dilluns, 18 de novembre, Diada de Sant Romà, és la jornada central de la Festa Major. Per celebrar-ho, el Museu Obert de Lloret (MOLL) farà jornada de portes obertes al següents equipaments: el Museu del Mar, els Jardins de Santa Clotilde, el Castell de Sant Joan, el jaciment del Turó Rodó i Can Saragossa. El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, convida tothom a assistir-hi al llarg de la jornada.

La diada de Sant Romà també comptarà amb la tradicional missa solemne amb mossèn Martirià Brugada, un dels moments més emblemàtics de la celebració. Hi haurà la participació de la coral Alba de Prima i d’un grup de nens i nenes que ballaran al costat de l’altar major; per primera vegada seran els alumnes de l’escola Pere Torrent, que ballaran La sardana a l’escola. S’hi esperen una 20a de nens i de nenes, de 6è de Primària, tal com ha explicat una de les seves mestres, Mercè Planas.

L’acte comptarà també amb la presència dels gegants de la vila, que faran un ball de presentació. A més, com és habitual, es farà el cant dels goigs i la veneració de Sa Relíquia. La missa solemne de la Diada de Sant Romà començarà a les dotze del migdia, a la parròquia.

Els gegants participant de la Festa Major (Parròquia de Sant Romà)

Una hora més tard, a la una, la jornada continuarà amb una audició de sardanes. Serà a la plaça de l’Església, a càrrec de la cobla Flama de Farners, que repeteix a Lloret per la Festa Major.

I encara una proposta més pel pròxim dilluns. Els lloretencs podran torna a gaudir de La Bella Dolores, que es va estrenar ara fa un any, per les Festes de Sant Romà del 2018. En aquesta ocasió, però, serà en format vídeo.

La Bella Dolores és una sarsuela amb llibret de Joan Baptista Bernat i Esteve Fàbregas, i musicada per Melcior Montero. És una estampa vuitcentista de la marina mercant de Lloret, que es va estrenar per primera vegada l’any 1944.

L’Ajuntament va decidir recuperar-la l’any passat, després de 19 anys de la seva última funció, i va generar molta expectació entre els veïns de la vila. El regidor del Teatre, Albert Robert, es mostra satisfet per poder projectar La Bella Dolores.

La projecció de La Bella Dolores es podrà veure dilluns, a les sis de la tarda, al Teatre de Lloret. El preu de les entrades és de 8 euros. Tots els assistents, amb l’entrada, s’enduran un DVD amb la gravació de l’espectacle.

spot_img

El + Vist