23 C
Lloret de Mar

Un monòlit a Santa Cristina recorda que l’Aplec de la Sardana ha celebrat 50 edicions

El 50è aniversari es va celebrar aquest diumenge al paratge de Santa Cristina amb les cobles Ciutat de Girona, Flama de Farners i Principal del Llobregat.

Darreres Notícies

Des d’aquest diumenge, un monòlit -bonic i senzill- recorda que l’Aplec de la Sardana ja ha superat les 50 edicions. Un aniversari assenyalat que molta gent no es va voler perdre ahir, participant d’aquesta trobada de germanor al paratge de Santa Cristina.

L’aplec el van gaudir lloretencs, així com veïns propers de Blanes, Tossa, Tordera, Malgrat, Sils, Palafrugell o Llagostera, i d’altres de pobles més llunyans, com Terrassa, Igualada, Portbou, Sant Cugat, Reus o Roses, com la Margarita Noguera i en Francesc Moradell.

El 50è aplec va estar precedit pel concert de vigília, en què es va estrenar la sardana Cinquantejant, de Xavier Forcada. Tres cobles –la Ciutat de Girona, la Flama de Farners i la Principal del Llobregat- han interpretat una 30a de sardanes, aquest diumenge a Santa Cristina, entre elles, Amb l’esperit vibrant, de Montserrat Pujolar.

El monòlit, dedicat als sardanistes i a les 50 edicions de l’aplec, va ser descobert, entre altres autoritats, per l’alcalde, Jaume Dulsat.

La jornada d’ahir a Santa Cristina va comptar amb el concurs de colles improvisades, la presència de les puntaires, jocs per a la mainada i visites guiades a l’ermita.

spot_img

El + Vist