17.9 C
Lloret de Mar

MontPhoto organitza una sortida-taller per captar en imatges la memòria oral de Lloret

Es farà demà, matí i tarda, i comptarà amb tres convidats que parlaran dels seus records: Salvador Pujós, Cristina Montfulleda i Teresa Fàbregas, acompanyada de Joaquim Puigvert.

Conversación interior (David Salcedo)
Conversación interior (David Salcedo)

Darreres Notícies

Salat. Així es titula la sortida-taller de narrativa fotogràfica que organitza MontPhoto per demà dissabte. L’objectiu és donar a conèixer les històries dels carrers i paratges de Lloret de Mar. I es farà vinculant la memòria dels seus protagonistes amb la fotografia.

servicios profesionales jimenez

Un dels guies i coordinador de les sortides és Xavi Orri, treballador del servei d’arxiu municipal de Lloret i coordinador i dinamitzador del grup Amics de l’Arxiu. L’activitat comptarà amb tres convidats que explicaran records i vivències, que, precisament, són membres dels Amics de l’Arxiu.

“Farem una visita guiada per la zona de l’avinguda Just Marlés, coneguda com la Riera i el barri de les Tres Creus, i escoltarem les explicacions de tres lloretencs vinculats amb l’escenari”

Xavi Orri

El primer convidat serà Salvador Pujós, que va ser veí del barri de les Tres Creus, que explicarà els records que té del barri i del pont de ferro que unia Lloret, que estava separat de la riera de Montbarbat. Tot seguit, els participants es trobaran amb Cristina Montfulleda, que va tenir diversos familiars que vivien en aquesta zona i hi tenien vinyes i hortes, a banda de tenir relació amb la Torre Campderà, coneguda popularment com el ‘manicomi’. Finalment, l’última convidada serà Teresa Fàbregas, a qui acompanyarà en Joaquim Puigvert, tots dos membres de la mateixa saga de pescadors, els Morets.

David Salcedo durant l'entrevista a la ràdio
David Salcedo durant l’entrevista a la ràdio, aquest matí

L’altre guia, i també coordinador, serà el fotògraf David Salcedo, que s’encarregarà de coordinar la part de fotografia. La idea és que els participants escoltin les experiències dels convidats i, després, fotografiïn l’entorn intentant narrar allò que els han explicat.

“Es tracta d’escoltar les històries de memòria oral atentament i fer fotografies a partir del que ens expliquen, intentar projectar-ho”

David Salcedo

L’altra part del taller es farà a la tarda i consistirà en fer una selecció conjunta de les fotografies que conformaran una petita publicació que es farà per internet. David Salcedo considera que aquesta tasca és molt important per analitzar les diferents fotografies i veure com narren coses.

“No és fotògraf el que fa fotos, sinó el que sap narrar; i quan tu narres has de ser conscient de com es conjuguen les imatges entre si i també amb el que volen explicar”

David Salcedo

La sortida-taller de demà començarà a les nou del matí i tindrà dues parts, matí i tarda. És gratuïta i encara hi ha un parell de places disponibles. La inscripció s’ha de fer a través del web de MontPhoto. Els participants, això sí, hauran de portar la seva pròpia càmera de fotos.  

De cara a la tardor, el 8 d’octubre, coincidint amb la celebració de MontPhoto, es farà una nova sortida-taller.

spot_img

El + Vist