12.3 C
Blanes
Young Gun, 2n Premi OM System Be Free MontPhoto 2022 (Yhabril Moro de Villanua)

MontPhoto se celebra aquest cap de setmana amb descomptes per als lloretencs

Els veïns podran gaudir de totes les ponències de divendres amb un 50% de descompte.

Young Gun, 2n Premi OM System Be Free MontPhoto 2022 (Yhabril Moro de Villanua)

Darreres Notícies

Tot pràcticament a punt per a la celebració d’una nova edició de MontPhoto aquest cap de setmana. El festival internacional de fotografia de natura es durà a terme de divendres a diumenge, al Teatre de Lloret.

La conferència inaugural anirà a càrrec del lloretenc Oscar Rodbag, que presentarà el projecte L’últim viatge, que ha impulsat al costat del també lloretenc Pere Cabañas i que està protagonitzat per un tercer lloretenc: el veterinari Robert Melero.

El director de MontPhoto, Paco Membrives, assenyala que per donar-los suport i també perquè tots els lloretencs s’animin a acostar-se a les activitats del festival, tots els veïns tindran un 50% de descompte per a les ponències de divendres.

“Tota la gent de Lloret tindrà el 50% de descompte a totes les ponències d’aquest divendres per donar suport a l’Oscar i en Pere i també perquè coneguin el festival”

Paco Membrives
Ultim viatge oscar rodbag
Una de les fotografies de ‘L’últim viatge’ (Oscar Rodbag)

De cara a divendres, també s’inaugura l’exposició de les millors fotografies d’aquesta edició, que es podrà visitar durant tot el mes a la Casa de la Cultura.

Paco Membrives anima tothom a acostar-se a veure-la, així com a assistir a alguna de les moltes ponències que es faran al llarg del festival. I és que insisteix en què es tracta de propostes adreçades a tot el públic i no només per a especialistes de la fotografia. “El més important és que potser la gent no sap que no és un festival de qüestions tècniques de fotografia, sinó que és un festival d’històries, de relats personals, un festival on la gent explica els seus projectes de conservació, un viatge en concret que té un aspecte essencial per al coneixement, per a la comprensió, per a la sensibilitat i per a la reflexió”, ha comentat Paco Membrives.

“Són petites xerrades de només de 40 minuts, que són fluïdes, ràpides i que, al final, agraden a grans, a petits i a tothom que les veu”

Paco Membrives

Per primera vegada, el festival comptarà, fins i tot, amb un grup d’assistents que provenen de la Xina.

Premi d'honor de MontPhoto 2022
Premi d’honor de MontPhoto 2022

En aquesta edició, s’han presentat 12.000 fotografies per part d’un miler de participants, que optaran a un total de 78 premis. Els més destacats, tal com explica Paco Membrives, són el Premi MontPhoto i el premi al Millor portfoli.

“El premi MontPhoto és el de més volada i el que tothom desitja, és el premi a la millor fotografia del certamen; i des de fa tres anys donem el premi al millor portfoli, que té a veure amb un projecte de conservació i és una col·lecció d’entre 10 i 15 fotografies”

Paco Membrives

A més a més, cada dos anys es convoca una beca, dotada en 5.000 euros, que permet tirar endavant un projecte de fotografia de natura i que està molt ben valorada per part dels participants i de l’organització.

La xerrada inaugural a càrrec d’Oscar Rodbag s’ha programat per aquest divendres, a les sis de la tarda, al Teatre de Lloret. Tota la informació i la reserva d’entrades es pot fer a través de la pàgina web de MontPhoto.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist