34.4 C
Lloret de Mar
Montserrat Gatell

Montserrat Gatell participarà al Club de Lectura de Lloret per comentar ‘Càmfora’, de Maria Barbal

La filòloga i expresidenta de l’Institut Català de les Dona comentarà l'obra aquesta tarda, a les 19.30 hores, a la sala polivalent de la Biblioteca.

Montserrat Gatell

Darreres Notícies

El Club de Lectura de la Biblioteca ha convidat, aquesta tarda a Lloret, Montserrat Gatell, filòloga i expresidenta de l’Institut Català de les Dona, per comentar la novel·la Càmfora, de Maria Barbal. Un acte que compta amb el suport de la regidoria d’Igualtat i de la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, en el marc de la commemoració del Dia internacional contra la violència masclista, que es va celebrar aquest dilluns, 25N.

Segons Montserrat Gatell, la violència és un recurs literari que Maria Barbal fa passar desapercebut en moltes ocasions i exigeix una lectura interpretativa més profunda; no obstant això, en les seves obres es relata la violència masclista legitimada per un sistema patriarcal, tot i que la violència contra les dones no sigui, en cap cas, el tema principal que desenvolupa l’autora.

Tot i així, Montserrat Gatell considera que Càmfora és la novel·la que mostra la perspectiva de gènere d’una manera més explícita. És la tercera novel·la d’una antologia anomenada Cicle del Pallars, formada també per Pedra de tartera i Mel i metzines. Unes obres que relaten la duresa de la vida rural al Pirineu nadiu de l’autora.

Una discussió familiar per una herència és el punt de partida de la novel•la que es comentarà aquesta tarda, protagonitzada per un jove matrimoni que, arran d’aquesta discussió, emprèn camí cap a Barcelona. El comentari de Càmfora, amb Montserrat Gatell, es farà aquesta tarda, a dos quarts de vuit, a la sala polivalent de la Biblioteca.

spot_img

El + Vist