11.7 C
Lloret de Mar

Montserrat Sala: “És un orgull que l’Aurora reconegui aquesta feina de recerca històrica, que és de formigueta”

Aquest diumenge recollirà el tercer Premi Aurora per les seves investigacions encaminades a remarcar el paper de la dona a la societat lloretenca dels segles XIX i XX.

Montserrat Sala i Vila
Montserrat Sala i Vila

Darreres Notícies

Montserrat Sala i Vila està molt sorpresa i il·lusionada per haver estat escollida per rebre el Premi Aurora d’aquest 2023. L’entitat ha escollit la historiadora lloretenca per la seva trajectòria, ja que ha fet diferents estudis i investigacions que busquen remarcar el paper de la dona a la societat lloretenca dels segles XIX i XX.

servicios profesionales jimenez

La guardonada explica que el més destacat de les seves recerques és que demostren el paper rellevant que van tenir les dones durant tants anys en què se les va invisibilitzar.

“Moltes vegades, les dones benestants gestionen tant la família com els negocis i estan ‘al tanto’ de tot”

Montserrat Sala i Vila

Montserrat Sala ha estat pionera en treure a la llum i donar visibilitat a aquests perfils de dones de Lloret de Mar. Una aportació molt important, tenint en compte que durant tants anys les dones van estar completament sotmeses als homes, sobretot les casades.

“Ja només legalment, la dona era considerada ‘com una menor emancipada’, és a dir, estava subjecte al marit, sobretot la dona casada podia fer molt poques coses sense el vistiplau del marit”

Montserrat Sala i Vila

Per a la guardonada, ha estat una sorpresa molt gratificant que l’Aurora hagi decidit reconèixer la seva tasca de formigueta.

“La feina de recerca històrica és de formigueta i que aquesta feina tan discreta i invisible l’hagin tingut en compte és molt important; estic molt orgullosa i molt contenta, una gran satisfacció”

Montserrat Sala i Vila

El premi Aurora 2023 s’entregarà aquest diumenge, en el marc del Vermut de l’Aurora, que es farà cap a la una del migdia al Teatre de Lloret, just després de l’espectacle Ritos de amor y guerra, a càrrec de Comando Señoras.

spot_img

El + Vist